Sommeren 2006 hadde jeg meldt på meg og Aro på et kantarell kurs med Nina Haaland som driver Hund i fokus.

 

Jeg hadde lest om dette og tenkte det kunne være en morsom aktivitet å prøve.

Grunnen til at jeg meldte på Aro er at han har stor søkelyst og gir seg ikke før han finner det han skal finne.

 

Kurset ble holdt en helg i Maridalen, og område vi trente på var kjempefint.

Til kurset skulle vi ha med oss et signal for hunden, gjerne da et skjerf eller noe hunden kunne ha rundt halsen, sele, sporline og en pølse klype som vi skulle bruke til selve kantarellen for at vi ikke få ”menneskelukt” på den.

 

Vi ble delt opp i grupper på 2 og 2 og fikk utdelt kantarell som hunden skulle få lukte på, vi skulle også få hunden i sitt for å markere funn av kantarell.

 

Aro tok det å lukte på kantarell veldig fort, litt verre ble det med sitt markeringen da han ble litt for ivrig og ville heller angripe og spise kantarellen. 

 

Etter en del korte, bra økter og noen kantareller senere, skulle vi legge ut kantarellen på bakken, og ikke bare ha den i hånda, så de skulle bli kjent med lukta og at vi skulle få inn sitt markeringen.

Aro fikk på seg signalet sitt og fikk kommandoen ”søk kantarell”, han løp som en gal til kantarellen og slukte den før jeg før jeg fikk klikket og fått han ned i sitt. 

 

Så vi måtte ta hønsenetting rundt kantarellen sånn at Aro ikke skulle spise den.

 

Det fungerte kjempebra og vi kunne jobbe videre med funn og markering.

 

Etter en pause prøvde vi å gjemme kantarellen litt for å se om Aro klarte å finne den, og det gjorde han selvfølgelig, selv om han måtte bruke hodet litt mer.

 

Etter lunsj fortsatte vi og siden vi var i skogen, så hadde vi jo et stort område å trene på uten å forstyrre de andre. Siden Aro viste seg å være så flink på å finne kantarell så ville jeg gjøre det litt vanskeligere for han. Min treningspartner gikk ut med kantarellen og kastet den inn blant lynga. Det var ikke noe problem å finne den for Aro.

 

Dag en begynte å nærme seg slutt og tror nok alle hundene på kurset var helt utslitte da de kom hjem.

 

Dag to startet vi tidlig og Aro var kjempeklar for en ny dag.

Vi møttes på et nytt område litt lenger ned enn dag 1, der var det kantarell fritt så hundene fikk prøve nye områder.

 

Startet dagen med å friske opp fra i går, Aro hadde ikke glemt noen ting.

 

Siden det gikk så bra dagen før, prøvde vi å legge ut flere kantareller etter hverandre, heller ikke det var noe problem for Aro. Men han spiste fremdeles kantarellen som ikke hadde hønsenetting på. Tydeligvis så likte han de veldig godt.

 

Vi la ut kantarellen litt godt gjemt ved en stein og noen andre kantareller i område rundt, han fikk kommandoen om å søke og det gjorde han igjen med stor iver.

 

Siden Aro elsker å bade, skulle jeg prøve å legge ut kantarell ikke langt unna vannkanten å se hvordan han søkte da, han løp ut i vannet men fikk kontakt med han og fikk han inn på ”kantarell tanker” igjen. : )

 

Etter lunsj, fikk alle utdelt 4 stk bånd vi skulle binde i trærne slik at det ble en firkant og kaste kantarellen inn der. Så fikk det ligge til vi skulle gå det.

Siden vi ikke fikk sett så mye på de andre deltakerne skulle vi nå se på hver enkelt hund og hvordan de søkte. Ganske morsomt.

 

Da det var Aro sin tur, så hadde vel kantarell sporet ligget ca. 30-40 minutter, så var ganske spent på om han kom til å finne noen.

 

Tok på han signalet og ga kommandoen, han løp ut med stor iver og det tok ikke lang tid før han fant den første, andre og tredje kantarellen. Vi hadde lagt ut 6 stk.

Han jobbet godt og tilslutt fant han alle, kjempeflink var han. 

 

Dette var et supert kurs der vi lærte utrolig mye, så det anbefales virkelig. Spesielt hvis du har en hund som elsker å søke og ikke minst hvis du er glad i sopp.

 

Aro har etter kurset funnet flere kantareller. En gang i skogen stod han og spiste på noe, da jeg gikk til han for å ta det fra han, måtte han få ros istedenfor, for han hadde jo funnet kantarell.. 

 

Så nå venter vi bare på at kantarellen skal dukke opp i skogen igjen. 

 

 

 

 

Nicko og Pekko

En side om to terriere

 

 

 

 

 

   

 

Hjem - Om meg - Nicko - Pekko - Til Minne - Blogg - Bilder - Filmer - Resultater - Kantarellsøk - Rasestandard - Pelsstell -

Linker - Eldre dagbok - Gjestebok - Kontakt