22 - 31. desember

I år skulle familie og noen venner (tot.18 stk) feire jul i syden, nærmere bestemt Gran Canaria for første gang.

Lille julaften gikk flyet vårt tidlig avgårde, godt sovehjertet som jeg har, fikk jeg sove på flyet og da blir ikke turen så lang.

Da vi landet var det godt og varmt, så det skulle bli deilig å komme til hotellet å få på seg litt sommertøy.

Neste morgen (julaften) var det tid for å gå på stranda og jobbe med brunfargen, sola tok ikke så mye så her måtte vi trå til med olje.

På kvelden dro vi inn til Playa Ingles for å spise, ikke akkurat tradisjonsrik julemat på menyen der, men for min del var det helt greit. God mat var det uansett.

Dagene gikk med på å ligge på stranda og spise lunsj der. Og kveldene dro vi inn til Puerto Rico/Arguinigin og spiste og titta litt rundt, men det var ganske slitsomt der, hvertfall på det senteret hvor alle utestedene/restaurantene lå. (hmmm, føler meg litt "gammel" når jeg sier det, men er jo ikke mer enn 25 da.)

Mamma fylte 50 år på nyttårsaften, så da spiste vi på en kjempekoselig restaurant med nydelig mat og drikke. Etter vi var ferdig med å spise gikk vi ned noen trapper til en liten grotte lignende bar med karaoke. Her hadde alle det utrolig bra og her ble vi til de stengte.

En eller to dager med litt overskyet vær hadde vi, men vi hadde en kjempebra tur alt i alt. Og vi fikk litt brunfarge på den ellers så vinterbleke huden vår. Dette kan jeg gjerne gjenta hvert år... 

Her på Amadore stranda lå vi hver dag

 

Nicko skulle være på Trofast Dyrepensjonat og der hadde han hatt det veldig bra.

Han likte seg ikke så veldig godt inne på selve pensjonatet da det ble for bråkete for en "gammel mann", så han ble flyttet ned på kontoret hvor han også fikk selskap av en tispe og katten som bor på pensjonatet.  De som kjenner Nicko, vet at han ikke liker katter så godt, så det ble en overraskelse da jeg hørte det. 

Ellers hadde han vært snill på tur og tuslet for seg selv som vanlig, de hadde også noen enkle øvelser og godbitsøk og da hadde han vært veldig ivrig. Men så gjør han alt for en godbit og da. 

Aro ble passet av kusina mi, og han hadde vært snill gutt.

Fikk til og med lov til å være med på leteaksjon i jula, ikke det at han skulle finne noen, men han fikk seg hvertfall en skikkelig tur. Han var visst så sliten at han nesten ikke spiste på 2 dager. 

Aro har vært hjemme hos meg hele jula, så han hilste jeg på når vi kom hjem på kvelden lille nyttårsaften, og han var kjempeglad og ble helt turbo, men etterhvert ble han slappere og sovnet. 

Nicko ble hentet på nyttårsaften, han var også veldig glad, men hadde ikke helt tid til å hilse da det hadde kommet en tispe med løpetid dagen før som han ikke hadde fått hilst på.

Det ble en rolig nyttårsaften på meg og hundene, de sov vel gjennom alt som het raketter. Gudskjelov at de ikke er redde.

Må også gratulere Heidi og Morten med en velskapt liten gutt som ble født 29.12.

 

Søndag 3. desember

Det har blitt en liten tradisjon i Oodk at Venke og Tor har invitert til adventsfrokost ved Hønefoten, i Maridalen.

Det blir tent opp bål og man tar med det man skal spise selv for å grille. Etter litt vanlig Oodk snakk blir det turgåing og/eller trening for de som vil det.

Tascha

 

Lørdag 2. desember

Ja, da var det desember, og snøen vil ikke komme til Østlandet.

Får ikke akkurat julestemning av det.

I dag tok jeg en tur i skogen med Nicko og Aro, kameraet var med som vanlig. 

Siden det har regnet en del i det siste, så var det som forventet ganske så gjørmete, Aro storkoste seg i alle mulige gjørme hull han fant som vanlig, mens Nicko tar heller litt omvei for å unngå å bli møkkete på labbene sine, men må han så må han. 

Han tusler som vanlig tur for seg selv og ligger et stykke foran meg og Aro

Her leker Aro piraja i et vannhull, ikke rart han måtte dusje da han kom hjem.

(litt dårlig bildekvalitet, men måtte bare legge det ut)

Fredag 17. november

Da var det klart for Nordisk Vinner på Hamar, det var 29 jack russell terriere påmeldt og Grethe Bergendahl skulle dømme.

Jeg hadde ingen store forventninger, men ville bare være med på en nordisk utstilling. 

Reiste hjemmefra kl. 6 tidlig på morgen for å rekke toget til Hamar, da vi hadde oppmøte tid til kl. 9. Greit å ha litt god tid.

Kom inn i hallen, satte opp bur og ordnet litt diverse før jeg begynte å bli litt smånervøs..

Det var 4 stykker totalt som stilte i championklassen og vi ble plassert som nr. 4 uten ck. Tusen takk til deg Anette som tok bilder mens jeg var i ringen.  Det var mange fine hunder som stilte denne dagen og håper at alle ble fornøyd med sine resultater.

Etter jrt bedømmelsen var ferdig, ble det tid til titting, være litt sosial med kjente og ellers få tiden til å gå da toget hjem igjen ikke gikk før kl. 15.

Det ble en lang dag og både jeg og Aro var slitne på toget hjem.

Søndag 22. oktober

I dag gikk jeg tur i skogen med Nicko og Aro.

Det har jo regnet en del i det siste, så det var veldig vått og gjørmete noe Aro satte stor pris på.  Nicko går tur for seg selv som alltid og sjekker av og til om vi andre er med. Han har til og med vært ute i gjørma i dag. Hehe.

Siden været ikke var på topp, virket det som om vi hadde skogen for oss selv, møtte bare 2 mennesker og det er jo deilig, så slipper man å gå søndagsturen i kø.

Helt garantert var det at begge måtte i dusjen å bli rene og pene når vi kom hjem.

 

Aro koser seg som vanlig i sølevannet

Mandag 16. oktober

Nå er det utrolig lenge siden jeg har oppdatert, så det var vel på tide. 

Vi var meldt på til NKK Kongsvinger 8.oktober, se resultat og kritikk under utstilling. Men på lørdag var jeg og mamma en tur i skogen i Sverige og mamma fikk øye på noen kantareller i skogkanten. Hadde ikke med signalet til Aro, men kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, han er jo ennå vant til å finne de løse i skogen da jeg har lagt de ut. Ga kommando "søk kantarell" og han løp ut i full fart. Han søkte seg innover i en sirkel og plutselig kom lukta i nesa, da var det rett på. Han ble litt rar da han skulle forsyne seg med kantarellen, men bare fikk tatt en liten bit. For denne satt jo fast.  Plukket soppen og fikk han ned i sitt en gang til, roste masse og ga han en godbit. Han var så flink..

I begynnelsen av september hadde Oodk sitt agility stevne. Jeg gikk bare hopp i tillegg til lag med Nicko og Aro. Måtte jo hjelpe til litt på stevne siden vi arrangerte det. Kom igjennom banen med Nicko og havnet på en 4. plass. Aro kom ikke så langt siden vi disket. Lagbanen så morsom ut, men der disket jeg med Nicko. Glemte vel banen litt og da var Nicko på vei inn i tunnelen, noe som på en måte var bra, siden han sjelden tar den uten litt ekstra hjelp fra meg. Aro skulle gå med Kari, som bare hadde lånt han noen ganger på trening. De disket på hinder nr 2, men han var like glad for det, og løp rett opp på stigen.  

29 september - 1.oktober var det klart for føringskurs i agility på Brekke med Annikken Jensen. Jeg skulle ha med Nicko på kurset, mens mamma og pappa passet Aro på campingen i Sverige.

Vi startet opp på fredag med en oppdatering av de som var med i fjor, og en presentasjon av de som nye i år. Vi snakket om hva slags forventninger vi hadde og hva vi ville jobbe/ha hjelp med lørdag og søndag.

Lørdag startet vi opp kl. 10.00 med å sette opp en bane vi skulle få bryne oss på. Kan heller ikke skryte av at værgudene var med oss den dagen, det høljet ned som bare det og jeg ble klissvåt. Det positive må jo være at Nicko kan gå i sånt vær uten å bry seg.

Vi hadde vel en lunsjpause ved ett tiden, som vanlig i klubben vår var ble det endel skravling og kaker til dessert. På'n igjen etter lunsj og været så ikke ut til å lysne. Fikk en del bra tips som funket bra på kurset og som vi skal fortsette å trene på. Vi avsluttet kurset ved halv seks tiden, og vi møttes igjen på kvelden da vi gikk ut å spiste på en tyrkisk restaurant på Grünerløkka.

Søndag startet vi opp igjen kl. 10.00 og vi satt ut alle hinderne. Og vi fikk hjelp med feltene våres som Nicko spretter av... (hmm, litt allergisk??)  Værgudene var med oss i dag, vi kunne til og med skimte sola.

Kurset ble avlsuttet med hundestaffet med 4 hinder og tunnel i enden. Små og mellom hundene skulle gå mot de store. Dette syns Nicko var kjempegøy og han lå hvertfall 1 1/2 hinder foran meg. Deilig for hundene å løse opp litt. 

 

 

20. august

Det var så fint vær i dag, så ruslet en tur ned til Pet shop girls for å titte litt. Gikk langs akerselva hjemover så lille Aro mann fikk badet litt. Nicko er jo ikke den største badeløven, men han vasset nå litt da.

Ellers en stille og rolig dag.

Lørdag 19. august

Det var klart for klubbmesterskap i Oodk. Agilityen skulle starte først, oppmøte var satt til kl.10.

Var ikke det største oppmøte, men vi som hadde kommet begynte å bygge banen. Det ble delt opp i en nybegynner klasse og en videregående klasse. Vi var ikke fullt så heldig med været, det startet i det små, men det tok ikke lang tid før det høljet ned og jeg var klissvåt.

Aro var først ut i nybegynner klassen, han hoppet første hinder, løp forbi hinder nr. 2 og rett på bommen. Deretter tok han en liten løperunde (eller en tidlig seiersrunde i hans hode).  Fikk han tilbake og fortsatte, da gikk det veldig bra med felt og fremadsending. Vi disket men jeg syns han var flink. Han må bare roe seg litt og ikke tro at han kan gjøre alt på en gang.

Nicko var førstemann ut i den videregående klassen og som alltid er han klar som ett egg når han ser en agility bane og skjønner at han snart skal få løpe der ute. Det gikk ganske bra syns jeg, vi fikk vel bare 5 feil (om jeg husker riktig) og den fikk vi på et av feltene.

 

 

Lørdag 12. august

I dag var vi tidlig oppe for å stille på Bjerke og Norsk Vinner -06. 24 Jack Russell Terriere var påmeldt, men var ikke alle som møtte.

Dommer var Svante Frisk fra Sverige.

Vi var de eneste i championklassen. Vi fikk ck og endte opp som 2bhk.

Var også veldig hyggelig å snakke med de rundt ringen.

Gratulerer så mye til Inger-Lise og Ida som ble BIR med Saltisgårdens Cherry Oh Baby "Zelda"  og Such Saltisgårdens Snille O Smak som ble BIM. Snille ble også Nuch Nv-06 m/cacib i dag. 

Kritkken til Aro kan leses under utstilling.

Onsdag 9. august

I dag var jeg og Nicko på onsdagstreningen.

Han vet godt hva skal når vi kommer opp, og blir ikke mindre gira av den grunn. Men jeg syns han var flink.

Det ble satt opp 2 baner som det var valgfrie innganger på tunnelene, så da fikk vi jobbet litt med det og noen krysninger, som går best når han har litt fart og selvfølgelig ligger foran meg.

Tirsdag 1. august

Første tirsdag i måneden har det blitt arrangert jack russell treff på Sognsvann, på det meste har det vel vært 10 jacker der. Oppmøte er veldig forskjellig fra gang til gang. Men like hyggelig når det dukker opp folk med hunden sin.

I dag var det meg og mine, Heidi med Lana og Fanny og Mette med Kookoo. Det er jo fremdeles ferietid for noen så er jo ikke alltid det passer.

Vi gikk da hvertfall rundt Sognsvann og litt inne i skogen, hundene koste seg og det ble også tid til litt bading på de.

Håper å se flere neste gang i september. 

Søndag 30. juli

Nå har jeg endelig fått tak i kantarell på butikken.  Så nå kan treningen av Aro fortsette.

Jeg og mamma dro en tur i skogen i Sverige for å se om vi fant noen kantareller, og Aro fikk på seg sele, langline og signal og fikk kommando for å gå ut å søke. (Hadde kastet ut 3- 4 stk først)

Aro løper ut, for han har tydelig skjønt at det er kantarell han skal finne.  Han søker bra og finner en etter en, men jeg sliter med at han skal sitte som en markering at han har funnet kantarell. Han kaster seg over de og ned i magen hans går de. Nam nam, kantarell er jo så mye bedre enn alt av belønning.

Aro brydde seg heller ikke noe om at Nicko var med og tuslet rundt i skogen der, eller omvendt.

Det var ganske tørt i skogen og vi fant ingen kantareller på dette stedet, men Aro fikk trent seg og det var det viktigste.

Vi dro et annet sted det visstnok også skulle være kantareller, men det var tomt her og.

Vi får heller prøve en annen gang, så kanskje vi finner noe da. Har hvertfall en hund som er villig til å finne de. Så får jeg heller trene masse mer på sitt ved markering, så ordner det seg sikkert med det og.

Da vi kom tilbake fra skogstur, tok jeg Aro med ned til vannet så han fikk badet, Nicko er jo ingen badeløve, så han ble stående oppe å se på.

Da vi endelig kom hjem på kvelden, var det to slitne hunder som lå rett ut helt til neste morgen.

Hmm, her var det noe spennende...

Lørdag 29. juli

I dag var vi meldt på til utstilling i Sverige på Ransäter Hembygsgård, og det var 11 jacker påmeldt.

Jeg og mamma sto tidlig opp, for vi skulle være i ringen kl. ni.

Dommer for dagen var Petter Fodstad. Har aldri stilt for han før, men han har vært med på de fleste mønstringene her til lands, så jeg var spent.

Han var veldig hyggelig og tok seg god tid på å kjenne på hundene, og det syns jeg er bra, så føler man at man får litt igjen for det man betaler.

Vi skulle prøve på den svenske certet, men det ble det dårlig med denne gangen. Er fornøyd med kritikken (kan leses under Aro's resultater) så da får vi heller prøve igjen.

Siden vi ikke fikk noe annet enn en rød sløyfe, var vi ferdig for dagen. Tittet litt før vi dro tilbake til campingen hos mamma og pappa.

Der fikk Aro bade, mens Nicko holdt seg i vannkanten, ellers koser der seg masse når de er der.

Aro stiller opp for dommeren.

 

Torsdag 27. juli

Vært en liten tur på trening med Heidi, Fanny og Lana.

Aro blir bare flinkere og flinkere i slalomen og har en bra fremadsending. Han er også lett å krysse bak hinder på, så det er jo en stor fordel det, jeg må bare vente med å snu meg til han er over hinderet, ellers blir det bare riv. Men vi hadde en bra trening i dag.

Nicko er også flink i slalomen, og trener litt fart på han der, og ellers litt fremadsending. Og selvfølgelig start trening.

Hadde også en bra trening med han.

 

Søndag 23. juli

Jeg og Heidi gikk en tur opp til Ullevålseter.

Det var varmt i været, og sola dukket opp av og til. Nesten alle bekkene var tørket ut, utenom en, så hundene fikk i seg litt vann og avkjølt seg litt.

Tok oss god tid opp, jeg hadde med kamera som vanlig og da blir det en del stopp.  

Vi stoppet å spiste litt blåbær, hundene syns også det er godt men de klarer å plukke selv, selvom de gjerne vil ha det servert.

Vel oppe på Ullevålseter, satt vi oss ned for en liten pause og kjøpte ferske boller som niste.

Nedover gikk vi en annen vei i skogen, Aro løp i forveien og da vi tok han igjen, sto han å koste seg masse i et kjempe gjørmehull. Deilig med litt spa før vi skal på utstilling.  Så det var rett i dusjen med Aro når vi kom hjem, å godt var det for han luktet ikke godt.

Det var en deilig tur, og hundene storkoste seg. Godt med slitne hunder. 

Bildene fra dagens tur ligger i albumet.

 

Tordag 20. juli

I juli er det egentrening på Brekke, det kommer noen å låser opp porten, men ikke noe organisert. 

Jeg og Heidi gikk en liten tur i skogen først, så satt vi ut noen hindere.

Gjorde noe av det samme som på lørdagen, terpet på start med Nicko og trente litt på krysninger. Han var flink og gjør vel det meste jeg gir beskjed om.

Med Aro gjorde jeg det samme som med Nicko, trente litt start og krysninger, han gikk også bra i slalomen.

Ellers hadde vi litt ringtrening igjen, greit å trene på det når det er andre som sier hva som er bra eller ikke.

Lørdag 16. juli

I dag dro jeg og Heidi for å trene litt agility og ringtrening på Brekke.

Vi satte frem slalomen og noen hoppehinder. Nicko trente jeg endel start trening med, for han jukser fælt der, og litt fart i slalomen. Ellers gjorde han det bra.

Det var ganske varmt også, så tok korte økter og mye tid i skyggen.

Aro blir litt frustrert når han går inn feil i slalomen, men når han først er på rett spor, går det veldig bra og han har fin fart. Han har bra framdrift over hinder.

Gikk også litt ringtrening med Aro, han går pent men rumpa hans er litt tung av og til så han setter seg. 

Etter vi var ferdige med å trene, fikk småbarna leke sammen. Lana var på slutten av løpetida si og Nicko og Aro var ville etter henne. Aro ble derfor satt i bånd for han blir litt voldsom mot henne. Nicko derimot syns hun var greit. 

Han er litt roligere, men han fikk litt tilsnakk han og.

Nicko og Lana i full flørt..

Dette er vel ikke riktig Lana...? 

Lørdag 8. juli

I dag var jeg å gikk tur med Heidi, Fanny og Lana på Ekeberg i det fine været.

Det skulle være noen heste greier der, hvor de skulle kjøre med vogn rundt noen trær o.lign. Noen kjørte bare med 1 hest, andre med 2, mens noen også kjørte med 4 hester. Vi satt og så på en stund før vi gikk videre. Vi var litt sultne så vi satt oss på cafeen å spiste.

Det var ganske varmt, så Nicko og Aro fikk litt avkjølende vann på seg.

Ellers en ganske rolig dag, men hundene var slitne da vi kom hjem og da var jo hensikten oppnådd. 

 

Søndag 2. juli

I dag var det aller siste dag på kantarell kurset og Aro var klar som vanlig.

Vi gikk å la ut kantarell uten at Aro så hvor vi la den, han begynte bra men stoppet å så litt på meg før han fortsatte og fant den. Var veldig fornøyd så avsluttet søket der og han fikk en pause.

Gjentok det noen ganger, før vi fikk utdelt bånd som vi skulle feste i en firkant i trærne rundt og kaste kantarellene. Vi kastet 6 kantareller inn i firkanten der Aro skulle søke.

Det fikk ligge en stund for vi skulle gå å se på de andre hundene, og Aro skulle gå som fjerdemann.

Da det var vår tur, var han helt klar når han fikk på seg signalet, og løp ut for å søke. Han fant to stk. ganske fort og deretter to til. Det gikk en stund og jeg skulle egentlig gi meg siden han ikke fant noen, så jeg kastet ut en jeg hadde i lomma mi og når han fant den ga vi oss. De to siste fant verken jeg eller han. Men jeg er veldig fornøyd med innsatsen hans, og nå gleder jeg meg til vi skal i skogen å finne kantareller.

 

Her er Aro rett ved kantarellen, den ligger rett til venstre for snuta hans.

Søndag 25. juni

Dag 2 på kantarell kurset.

Startet opp dagen med litt repetisjon fra igår, med å klikke og belønne for lukting på kantarell. Aro tok det fort og vi gjemte en kantarell under en stein mens han så på. Full fart ut og fant den ganske fort. Gjemte en kantarell til bak et tre litt lenger unna, igjen full fart ut for å søke og fant denne også ganske fort. Da var det pause på han etter to kjempebra funn.

Fortsatte sånn en stund, til vi skulle prøve å legge ut 2 kantareller et lite stykke fra hverandre.

Det gikk ganske greit, men vi måtte fjerne den første han fant, så han ikke skulle spise den før han skulle ut å søke etter nr 2. Det gikk bra og han gikk et stykke ut og jobbet seg innover til den siste kantarellen. Pause igjen, etter nok et vellykket søk.

Etter lunsj, skulle vi gå å legge ut en ny fersk kantarell som ingen hadde tatt på, for å se hvordan det gikk da. Tok Aro ut av buret, tok på langlina og gikk et stykke på vei til der kantarellen lå. Han fikk på seg signalet og løp ut i søk.

Han jobbet veldig bra, men var nok litt forfjamset over at han ikke så at vi la den ut, men det var ingen hindring, han fant kantarellen han.  

Det igjen en dag til helgen, så er dette kurset ferdig, men det har vært et alle tiders kurs og virkelig vært pengene sine. Er virkelig å anbefale.

Når kurset var ferdig, skulle jeg møte sønnen til Aro, Tarzan og eierne hans på Brekke.

De flytter til Australia for en stund, og måtte jo ta noen bilder av han før han dro avgårde. Tarzan er utrolig lik Aro på mange måter, ikke bare ligner de på hverandre, men de lager også endel av de samme lydene og ruller seg ganske likt.  Han er så søt og god liten gutt. (Er jo blitt 1 år da)

Se så pen han er. Veldig lik pappan sin ikke sant..? Hehe

Lørdag 24. juni

I dag var det oppstart på helgens kantarell kurs med Nina Haaland (Hund i fokus) i Maridalen, som jeg hadde meldt Aro på.

Jeg har gledet meg lenge til dette kurset, og bare etter en dag er jeg strålende fornøyd.  Tok litt tid før han faktisk skjønte at han fikk godbit for å lukte på kantarellen, men etter en innlærings fase gikk dette veldig greit.

Han har "bare" spist 4 stk. hehe. Aro syns det var veldig godt med sopp.

Mange korte økter og mange pauser, gjorde at aro var like giret hver gang, han elsker å jobbe, så dette var midt i blinken for han.

Etter en hel dag med masse inntrykk og bra jobbing, var det en sliten gutt som ble med hjem, han fikk litt mat og siden har han vell sovet og bare tatt det med ro.

Nicko har vært hjemme alene i dag, så han fikk en sykkeltur da jeg kom hjem. Han elsker å være med på sykkeltur, spesielt når jeg slipper han og vi sykler/løper om kapp, da blir det fart og han gir alt han har.  Tok han i springer'n igjen og syklet hjemover i rolig trav.

Han ble sliten han og, så nå er det nesten så de har snorket i kor her. Deilig.

I morgen er det dag to på kurset og jeg gleder meg. 

Onsdag 21. juni

Nå er det en god stund siden jeg har oppdatert noe, skal prøve å bli flinkere...  

Søndag gikk jeg en liten tur ned til Pet Shop Girls med hundene for å titte litt.

Titte og titte, det ble jaggu meg en ny god seng på de, (Har en til, så de får velge fritt hvem som blir hvem sin), og en hundebein formet kurv til meg som jeg kan ha alle båndene i. : )

 

Nicko og Aro poserer i den nye senga...

 

Tirsdag 6. juni

I dag var det klart for et nytt Jack Russell treff på Sognsvann som blir arrangert den første tirsdagen i måneden.

Det ble en fin tur i det fine været, og flere av hundene tok seg en dukkert, og så ut som alle koste seg.

Det er gøy å se at det er flere som kommer, og at man også ser noen gjengangere. Og man blir like mye sjarmert hver gang det dukker opp en liten valp.

Denne gangen var det 8 jacker, pluss en liten valp men den dro hjem før vi tok fellesbilde. Og Fanny da.

Fra venstre: Den første husker jeg ikke helt nå, men det kommer snart, Lana, Fanny, Zorro, Nicko, Aro, Eddie, Lilo?, og i midten Kookoo.

Søndag 4. juni

I dag dro vi på tur til Langøyene sammen med Heidi, Fanny og Lana siden det så ut som det skulle bli stjernevær. Dessverre ble det ikke sånn, det kom etterhvert noen skyer på himmelen, men det var helt grei temperatur.

Hadde med vesten og langlina til Aro så han kunne få bade litt i dag og, trenger ikke spørre han to ganger.  Han storkoste seg og dykket opptil flere ganger, tilslutt måtte jeg si stopp og ta han opp for å gi han en skikkelig tørk, han frøys litt stakkars, men han har jo ikke vett på å gi seg.

Nicko gikk og tuslet litt for seg selv og fant noen små pinner han kunne knaske på. Det er det han trives best med, og så lenge han koser seg er jo det greit.

Begge var hvertfall slitne etter en dag på stranda, og masse miljøtrening, med buss og båt.

 

Lørdag 3. juni

I dag har vi vært på tur i skogen med Heidi, Lana, Fanny, Rita, Ling og Lady i det fine været.

Siden vi skulle gå ved en elv hele veien, måtte Aro ha på seg redningsvest og langline fordi Aro elsker vannet og det er ikke alltid han kommer når han skal, men blir stående i vannet og koser seg.

Nicko er den han er, nemlig selvstendig og rusler for seg selv det meste av turen, men holder seg alltid i nærheten mens de andre "barna" leker.

Aro, Lana, Nicko, Fanny, Ling (søsteren til Fanny) og Lady.

Mandag 29. mai

I dag var det siste gangen på ringtrenings kurset med norsk terrier klubb i Frogneparken.

Vi skulle bli bedømt av en dommer, og ble delt opp i en nybegynner gruppe og en for viderekomne.

Gikk rundt i ring, trekant og rett fram foran dommeren før vi stilte opp. De som skulle på bordet gjorde også det.

Evalueringen av oss:

"Oppstilling": Meget god oppstilling på bordet.

"Bevegelse i sirkel": Fint tempo, ryddig.

"Bevegelse rett fram og tilbake": Meget bra.

"Bevegelse i trekant": Meget bra og ryddig fart.

"Kontakt med hunden": Meget bra.

Dommerne plukket ut tre stykker som skulle gå videre, og vi var en av de. Han plukket også ut en Airdale terrier og en Manchester terrier.

Vi kom på 3.plass, så må jo si meg fornøyd med det.

Så da er det bare å fortsette å trene.

Søndag 28. mai

Tidlig opp i dag for en ny dag på agilty stevne på rommensletta.

Første løp ut var hopp 2 med Nicko, en fin bane med mye fart, det fløyt bra og vi gikk feilfritt...   Vi vant klassen, med nok et napp til hopp 3, men føler ikke for å rykke opp ennå, jeg har ikke dårlig tid.

De andre løpene kom vi vel gjennom med forskjellig resultat, men er allikevel fornøyd siden han har begynt å gå et hinder fra meg, da er det bare feltene som står igjen.

De ti beste fra åpen hopp på fredag og lørdag gikk videre til åpen hopp finale idag, og jeg hadde kvalifisert meg med Nicko.

Briefet banen og den så veldig fin ut, igjen en bane med mye fart, men noen "feller" var det vel. Jeg var første mann ut og Nicko var klar som vanlig, men jeg rakk ikke å komme meg dit jeg hadde planlagt, så vi fikk en vegring og et riv. Men jeg syns vi gjorde det bra fordet.

Aro var også i dag bare meldt på i hoppen, banen var fin og passet oss bra hvis alt klaffet. Og det gjorde det i dag, vi fikk en vegring i slalomen, men ellers feilfritt, og vi havnet på en 5. plass. Superfornøyd for det er den første gangen Aro har kommet gjennom en bane på lang tid, og vi fikk vårt første napp til hopp 2.

Så etter en lang dag med sol og litt vind, var det deilig å komme hjem og ikke gjøre noen ting.

Nicko poserer med rosetten han fikk for 1.plassen sin i hopp.

Lørdag 27. mai

I dag har vi vært på Oslo Hundeshow for å konkurrere i agility.

Aro var bare meldt på i hopp, da han ennå er litt urutinert, han startet veldig bra og fulgte meg bra, helt til vi kom i slalomen, der sa det stopp. Begynte forfra igjen og han datt ut, Forfra igjen og da løsnet det endelig.  Da hadde han litt fart og de siste hinderne gikk greit, utenom en vegring på siste hinder og disk. Men er fornøyd med løpet og farta hans.

Nicko syns jeg også har vært veldig flink i dag, beste resultat i dag er en 3.plass i hopp, fikk en 5.plass i individuelt, en 13.plass i åpen agility, gikk åpen hopp og, men er ikke sikker hvilken plass jeg kom på. Er veldig fornøyd med løpene, nå virker det som om han endelig har begynt å løpe litt fram og tar hinder uten at jeg er rett ved siden av han. Men felt er noe vi må jobbe mye med....  Lag konkurransen gikk ikke så bra, da han løp inn i tunnelen og vi skulle til slalomen. En fin liten disk.

 

Nicko med den fine rosetten sin.

 

Mandag 22. mai

I dag var det duket for ringtrenings kurs igjen med Aro.

Han har en bra gange, men sliter litt med at rumpa hans detter fort ned, spesielt når han kjeder seg. Men i dag syns jeg han har vært veldig flink og stått bra og lenge. Alt går med litt trening.  

Etter kurset gikk jeg to runder på agility banen, tok litt felt trening og fremadsending og det går veldig bra. Så Aro gutten har vært veldig flink i dag.

Da jeg kom hjem, satte jeg Aro fra meg, og gikk en tur med Nicko siden han hadde vært alene hjemme.

Søndag 21. mai

I dag skulle vi prøve å få til et treff med jack russell klubben, men siden det ble lagt ut i siste liten så regnet vi vel ikke med at så mange kom.

Det stemte, det var 3 fra styret inkl. meg som var der. Heidi med Fanny og Lana var også med. Så det var 4 mennesker og 8 hunder som gikk tur i pøsende regnvær og sølete stier, men men, man må ut i regnet og. Det ble hvertfall en fin tur.

En ting er sikkert, Nicko og Aro ble sendt rett i dusjen for å få bort all møkka og sanda da vi kom hjem.

  

 

 

Lørdag 20. mai

Cake 6 - Click image to download. 

Gratulerer med dagen til Aro som fyller 3 år i dag.

I dag ble jeg med Nina for å prøve hundesvømming og massasje på Nicko og Aro.

Vi dro tidlig avgårde til Gjøvik, da vi hadde fått time kl 11.

Nicko var først ut av mine, og siden han ikke er den store badeløven stresset han endel, men det var veldig koselig der og han klarte å slappe av tilslutt, tok noen runder til i bassenget, så ble han roet ned før han ble tatt opp for en spyl i dusjen og litt massasje. Han var litt stiv, så jeg har sett litt hvordan jeg kan myke han opp litt.

Som belønning til slutt fikk han et griseøre, og det satt han stor pris på.  

Så var det badeløven Aro sin tur, på med vest og uti bar det. Svømme er han glad i, og siden det gikk såpass bra, fikk han svømme motsrøms, han måtte jobbe litt der, men han klarte alltid å komme seg fram.

Etter en liten pause startet han på igjen med den samme gløden.

Etter han var ferdig i bassenget, ble han spylt og skulle få litt massasje, han var ikke like stiv som Nicko men litt massasje er godt uansett. Som belønning fikk han og et griseøre, men det hadde han ikke tid til å spise, men den som sparer den har... 

Det har vært mange nye intrykk på de i dag, så det er 2 stk hunder som sover utrolig godt i sofa kroken nå. 

Dette var gøy og ikke minst bra for hundene, så det er stor sannsynlighet at vi prøver det igjen. 

Fredag 19. mai

Var en tur på Brekke i dag med Aro for å trene litt agility med han. Møtte Nina og vi satte opp en hopp bane som vi hadde på stevnet vårt i fjor og da disket Aro.

Første gang ble han sittende på start (han er veldig sikker der), begynte bra men han tok helt av og hoppet de hinderne han kunne hoppe. Tilbake til start og mer kontroll. Han ble sittende og har bra fart ut, nå hørte han og fulgte meg bra. Hvis det fortsetter sånn blir det nok bra på konkurranser.   Så var veldig fornøyd med dagens trening.

Torsdag 18. mai

I dag har jeg og Nicko vært på agility trening i regnværet.

Det var satt opp 3 forskjellige kombinasjoner, en med felt, en med slalom og litt fart, og en kombinasjon vi har hatt på onsdagstreningen som er litt morsom og man må faktiskt tenke litt...  

Tross litt godlukt som var i bakken, var Nicko veldig flink og gira i dag, felt satt bra (om det bare kunne gjort det på konkurranse og), han fulgte rett og slett godt med og gjorde som han fikk beskjed om. Vi trente også en del på starter og at han skal bli sittende, han prøvde å jukse litt men da var det bare tilbake på start og da tok han hintet. 

Lørdag 13. mai

I helgen arrangerer oodk et nybegynner agility kurs, så jeg pakket sekken med kamera og vann og gikk opp til Brekke for å se på.

På veien opp hadde Aro flere dukkerter som han satt stor pris på, og kunne gjerne tilbrakt hele dagen i vannet hadde det vært opp til han. Nicko syns ikke det å bade er det helt store, så han holder seg tørr på land, mulig han går til vannkanten for å drikke litt vann, men det er alt. Det skal være varmt for at han skal bade. 

Oppe på Brekke var deltagerene godt i gang og nesten ferdig med dagens økt. Stod å så på en stund og når de var ferdig for dagen gikk jeg en tur i skogen og tok endel bilder med det nye kamera mitt før turen gikk hjemover igjen.

Når jeg kom til Frysja kom det noen regndråper men det ble med det. Aro fikk igjen flere dukkerter, denne gang for å bli rein siden han er glad i å rulle seg og da følger det gjerne med litt skitt.

Da vi endelig var hjemme igjen, var det 2 glade og slitne hunder som la seg godt til rette.

 

 

 

Torsdag 11. mai

I dag var det Aro sin tur på agility trening.

Vi gikk en hinder kombinasjon på 5 hinder, men Aro er litt sløv og løfter ikke beina helt, så det ender ofte i riv, så må nok bli litt tydeligere i kommandoen for da pleier det å hjelpe.

Hjulet gikk veldig bra i dag, ingen forsøk på å hoppe på siden, kanskje han begynner å fatte det..

Slalomen gikk også bra, litt tull her og der, men når vi begge skjerper oss går det bra.

Jeg skulle prøve det nye kameraet mitt, så Nina førte Aro gjennom slalom, hjul og noen hoppehinder. Han hadde bra kontakt med henne og brydde seg ikke noe om at jeg satt å tok bilder.

Etter en pause og nybegynnerne nesten var ferdig, tok jeg Aro utpå for en siste runde.

Felt, fremadsending og kryssing bak gikk kjempebra og nå trakk faktisk hjulet bra og. Ingen feil ved å hoppe på siden. Tok også slalomen, etter han var ferdig med en snuse runde på gresset, gikk han inn å tok den med bra fart og feilfri. 

    

     Nina og Aro i slalomen

Onsdag 10. mai

I dag har jeg gått tur med Annette og hundene i det fine været, Aro fikk seg en dukkert i Akerselva og etterpå gikk vi for å kjøpe is. Selvfølgelig fikk de en is på deling og den gikk ned på høykant.

Senere på dagen var jeg og Nicko på agility trening med onsdags gruppa.

Der var det en tispe som Nicko syns luktet veldig godt, han ville ikke trene, bare løpe bort til tispa, så jeg måtte ta på han bånd å trene med det. Han strittet endel imot, men da vi hadde to runder igjen virket han litt mere med og gira, så da kunne jeg ta av båndet igjen og han gikk veldig bra syns jeg.

Sånn er det når man har en overkåt hannhund. 

Tirsdag 9. mai

Det har gått noen dager siden jeg har oppdatert, men ikke så mye som har skjedd i det siste.

Det er jo så fint vær nå, så vi er mye ute å koser oss i sola, og Aro bader mye som alltid. 

I dag var det en liten dugnad med hundesprint og grilling på Brekke.

Nicko vant i liten klasse med noen og 7 sekunder, og Aro kom på 3. eller 4. plass. med noen og 8 sekunder.

Tirsdag 2. mai

I dag har det vært jack russell treff på Sognsvann og det var 10 jacker som var med å gikk tur.

Den minste var en liten valp på 10 uker, helladussen så søt han var.

Nicko ble veldig forelsket i en liten søt tispe, så han var utslitt da vi kom hjem.

Aro var hjemme, så Nicko fikk en dag for seg selv alene med meg. Aro har jo ringtrening på mandager og da er jo Nicko alene. Så det er jo ikke synd på noen av dem. 

Mandag 1. mai

Tidlig opp i dag (kvart over 5) for å gjøre seg klar til stevne. Heidi var hos meg kvart på 7 og vi pakket bilen med telt og bur.

Det regnet ganske bra, og det hadde gjort det i Moss og, banene var nesten fulle av vann og banemannskapet var på god vei til å skuffe bort en del av det. Gudskjelov hadde det stoppet og sola kom frem noen ganger i løpet av dagen.

Startet dagen med ag løpet til Nicko og det ble en disk. Han gikk ut av slalomen og da vi skulle tilbake for å ta den på nytt, snudde jeg ryggen til og han løp opp på mønet.

Neste løp ut var lag, og det gikk ikke noe bedre der, jeg regnet med at han ville ta et hinder og igjen hadde jeg ryggen til, og han løp forbi og over et annet hinder. Disk igjen. Hadde bare ett løp igjen med Nicko og det var hoppen, begynte ganske bra, men så hoppet han på siden av hjulet og før jeg fikk stoppet han, var han på god vei inn i tunnelen. Disk igjen.

Aro var bare meldt på i hopp, de første hinderne hadde han god fart, helt til vi kom til det 4. hinderet tunnelen. Han kommer ut av tunnelen og han løfter beinet for å tisse.......  Og det ble en disk.. Oh....

Jeg førte også Lana i hoppen, det var jeg spent på hvordan skulle gå, da jeg aldri har gått eller trent med henne. Heidi stod bak et telt å så på, Lana hoppet et hinder og så ut av banen til noen hun trodde var "mamma", fikk henne inn igjen og over et hinder til, Lana løp igjen ut til noen mennesker på sidelinja, kom tilbake og fikk henne gjennom tunnelen, og hun løp ut igjen, men denne gangen luktet hun Heidi og løp rett bort, for å gå agility med meg ville hun ikke. Så det ble jammen meg disk der og. 

Jeg fikk også lov til å føre Fanny i hoppen, gikk briefing sammen med Heidi og det var de raskeste 8 minuttene i mitt liv. Godt vi hadde en sent startnr. så jeg kunne se på de andre hvordan banen gikk. Er noe helt annet å gå med en stor hund i motsetning til en liten som man omtrent kan løpe ved siden av.  Gikk med Fanny til startstreken, tok av bånden og pang der gikk den raketten, hun hoppet to hinder og gikk rett i tunnelen, det var ikke dit vi skulle, så det ble disk. Oj oj, vanskelig å gå med en hund med så mye fart og som er så gira på hinderne. På vei ut av banen hoppet hun to hinder og bjeffet som en gal på meg for at hun ikke fikk gå mer. 

Jeg tror jeg holder meg til småhunder jeg. 

Etter en lang dag på stevne, var både jeg og hundene slitne.

 

 

Søndag 30. april

I dag har det bare vært en rolig dag, Bare vært ute på de vanlige turene.

Nicko skjønner at vi skal noe, da han har inspisert sekken og skoene jeg har pakket, har jo og lagt frem konkurranse tøyet. Han er livredd for at han skal bli igjen hjemme og gå glipp av moroa. 

Aro skjønner ikke dette helt ennå, så han bare følger med å ser hva Nicko gjør.

Lørdag 29. april

I dag var vi en liten tur til i Frogneparken med Heidi, Fanny og Lana, for å lade opp til Moss.

Det gikk bra i dag og, Nicko var like gira som alltid når han ser en agility bane. Trente på at han skal bli sittende og ikke få ta noen hinder før jeg sier det er klart, roser og gir belønning, jeg går 2 hinder til, tilbake igjen og gir belønning. Nicko spretter opp og hopper et hinder, tilbake til start igjen, sier bli, går ifra, roser og gir belønning. Da var han flink og fikk lov å hoppe, stigen var litt glatt pga. regn så Nicko sklei av, men ingen problem der, opp igjen og fullførte runden.

Gjorde noe av det samme med Aro, men trente litt på hjulet da han har en tendens til å ta sats til tidlig og omtrent lande midt i, og han hopper gjerne på siden. Felt tar han bra og syns slalomen satt bra i dag og.

Etter vi var ferdig med å trene, gikk vi en runde så de kunne løpe litt, Aro fant gjørma så han storkoste seg som vanlig. Da vi kom hjem ble det såpe og dusj på begge to.  Og akkurat som om de ikke har løpt nok i dag, ble det som vanlig noen runder rundt bordet etter håndkletørken.

Tirsdag 25. april

Gratulerer med dagen til Nicko som fyller 4 år i dag.

 

Idag ble det en tur til i Frogneparken, for å ta en treningsrunde på agility banen. Hadde med begge to og vi var sammen med Heidi, Fanny og Lana. Prøvde Fanny litt på noen hinder, og hei hvor det går unna med henne (er blanding av border collie og rottweiler), hun rev ingenting og tok alle felt, flink var hun, den lille raketten.   

Tok noen runder med Nicko, og siden det er en stund siden sist vi har trent var han veldig gira, han var flink og tok flere kombinasjoner veldig bra. Aro fikk gå utpå litt han og, og var like flink i dag som i går.

Etter trening gikk vi en liten runde i parken, hvor hundene kunne løpe litt fra seg.

Kom hjem, så fikk de litt god mat, tørrfor med leverpostei.  Nam nam.

Selv om han ikke skjønner det, så har han hatt en fin bursdag med vennene sine og favoritt sporten hans. Og ikke minst sofa kos når vi endelig var hjemme. 

 

 

Mandag 24. april

I dag har jeg vært på ringtrenings kurs med Aro som ble arrangert av Norsk Terrier Klubb i Frogneparken, kurset går over noen uker og på vei til kurset får jeg også anledning til å trene på hundemøter/passering med Aro. I dag var han veldig oppmerksom og fulgte godt med, selvom han ikke var helt i form, og løs i magen etter et litt kraftig måltid for han i går.

Det var gøy å være på ringtrening, selv om vi har vært endel på utstillinger så har alt vært selvlært, og det var greit å få en del tips som man ellers ikke alltid er klar over. Er heldig for Aro har alltid gått veldig pent og med litt stolt holdning, men sliter litt med at rumpa detter litt fort ned, så dette skal vi trene mer på.    

Da kurset var ferdig, tok jeg noen hinder på agility banen og Aro gikk veldig bra, hvorfor kan han ikke gjøre det samme på konkurranser..... Jeg vet at han kan. Ellers gikk felt og slalom bra, så blir spennende å se hvordan det går i Moss 1. Mai, blir det kanskje en disk som vanlig..?  (Hmmm, må jo tenke positivt da).

Nicko var hjemme, men når jeg kom hjem tok jeg han med meg ned på fotballbanen og trente litt hverdags lydighet og kontakt. Han var veldig gira så det gikk veldig bra syns jeg.

Kastet ut resten av pølsebitene så han fikk søke litt, og det var vel ikke en eneste pølsebit som lå igjen etter matvraket hadde vært der. 

Og hjemme er det to små hunder som er slitne etter dagens treningsøkt.

 

Mandag 17. april

Idag har vi vært på tur med Heidi og Morten og selvfølgelig Fanny og Lana, "Damene" til Nicko og Aro.

Vi bestemte oss for å gå fra Maridalen skole og skogsveien opp til Ullevålseter. Vi slapp hundene og et lite stykke inn i skogen syns jeg at jeg ser en hund, roper inn hundene, men bare Aro kommer og løfter opp han. Den møtende hunden, en Akita hannhund går rett på Nicko for å ta han. Nicko knurrer tilbake, men lite han kan gjøre når Akitaen står over han. Eieren kommer og tar hunden sin, ingen skade på Nicko, og vi går videre. Hørte fra en annen hundeeier at skogvokteren var ute i dag, så vi tok alle hundene i bånd resten av turen.

På vei opp til Ullvålseter skinte sola og den varmet godt i ryggen. Vel oppe, satt vi oss ned, kjøpte bolle og noe å drikke.

Hjemover gikk vi veien ned og det begynte å regne litt.

Hundene fikk en god tur og har ellers tatt kvelden med ro.