Søndag 9. desember

Siden det er så lenge siden jeg har oppdatert så blir det en liten oppsummering av ting som har skjedd den siste tiden,

Jeg stilte Aro på Hamar for dommer Ann Ingram fra Irland, ikke det at vi vinner, men jeg syns det er gøy å stille ut av og til og ikke minst få med seg jackene som stiller og den sosiale biten. Denne gangen var det påmeldt 41 stk.

Dette var den andre utstillingen vår i år og jeg trener ikke akkurat mye på at Aro skal stå.  Så det hender Aro blir litt klovn i ringen, som f.eks da jeg skulle gå bak ringsekretærens bord for å vente på tur til å gå på bordet, hopper da Aro opp på den tomme stolen som står ved siden av skriveren og håper på litt oppmerksomhet. Noe bare han kan finne på. 

Vi fikk en rød sløyfe og uplassert. Noe som egentlig ikke kom uventet, syns han fikk en bra kritikk og det kunne jo gått verre.

Ikke alltid like heldig på bilder

Var også handler i oppdretterklassen for Karianne på little bloopers. Jeg ble tildelt Kompis som eies av kennel kawamo, hadde aldri hilst på han før nå, men han fulgte da med meg når han skjønte at jeg hadde pølsebiter. Fikk ikke akkurat stilt han opp sånn kjempebra, men Karianne fikk hp. 

   

Gratulerer så mye med Bir til Saltisgården og Bim til Asthorry

Ellers har jeg vært på en reklameinnspilling med Aro som skal komme på nettet i januar. Han var kjempeflink og tålmodig, han trivdes med all oppmerksomheten han fikk. Gleder meg til å se når den blir ferdig.

Vi var også på en fotoshoot i forbindelse med innspillingen og det ble skikkelig fine bilder. Også her var Aro kjempeflink og tålmodig.

Har heller ikke vært så mye på nett da Nicko klarte å snu skjermbildet mitt ved å tråkke på noen taster, men nå er det fikset takket være Kent Harald.

Og i skrivende stund har Nicko igjen klart å tråkke på tastaturet på laptopen og ødelagt F2 knappen...  Nå er det slutt på at han får ligge på sofaryggen mens jeg er på dataen. 

 

********************************

Onsdag 8. november

Søndag gikk jeg og mamma tur i skogen, langt inne i maridalen og utenfor stien, da slapp vi å møte noen og hundene kunne løpe å kose seg så mye de ville. Passet meg bra da jeg kom hjem fra København bare noen timer før og var litt sliten.  Fikk tatt endel bilder av hundene, de ligger her fra side 12 og ut.

De ble hvertfall slitne og slo seg fort til ro når vi kom hjem som vanlig.

 

 

******************************

Tirsdag 30. oktober

Vi har blitt utfordret

Hver hund som er utfordret skal skrive 6 rare/ underlige saker om seg selv samtidig som de oppgir reglene for leken på sin hjemmeside. Så velger enn ut 6 ny hunder og lager en liste av navnene deres. Skriv så en kommentar i gjesteboka til de utfordrede slik at de kikker inn på din hjemmeside for mere informasjon.

Nicko har blitt utfordret av Team Chi O'din

 1. Jeg er en sofahund av store dimensjoner
 2. Jeg er blitt veldig frekk og har begynt å snike meg på bordet etter noe som er spiselig
 3. Jeg elsker å gå tur, men å leke med andre hunder er oppskrytt da jeg liker å gå for meg selv. (Så sant jeg ikke har løpekick da)
 4. Jeg elsker å trene/konkurrere i agility
 5. Jeg syns det er veldig deilig å vrikke rompa mi i busker/trær å knurre masse
 6. Jeg er en skikkelig mammadalt

Aro har blitt utfordret av Team Chi O'din

 1. Jeg elsker å bade i gjørme og vann, uansett vær og vind (ikke alltid like populært)
 2. Jeg elsker å finne kantareller å spise de
 3. Jeg er utspekulert å liker å finne på mye tull
 4. Jeg syns det er veldig gøy å trene agility, men liker å gjøre min egen greie (Hvorfor kan ingen godta det?)
 5. Jeg snorker mye og høyt
 6. Jeg er en skikkelig god koseklump.. (Må ha kos, bare må ha kos)

Vi utfordrer videre: Doris og NewsAmigoMajaPluto, Nemi, Draco og Jeppe 

 

**********************************'

Søndag 21. oktober

Møtte Heidi, Mathias og Fanny for å gå en liten tur, og siden været var fint ble det også en liten "photoshoot" med hundene i det fine høst løvet.

Skal passe Fanny til tirsdag, hun er veldig snill men skulle ikke tro hun snart er 8 år da hun er den som er mest barnslig av alle.

 

 

*********************************

Onsdag 17. oktober

Dro tidlig på onsdagstrening for å rekke å trene litt før lyset forsvinner.

Geir satt opp 4 hinder og en tunnel. Selvom det var få hinder fikk vi nok å bryne oss på da det var føring som gjaldt.

Ut av de hinderne fikk vi prøve oss på 3 forskjellige kombinasjoner, og tilslutt glemte jeg helt hvor jeg skulle, men var vel ikke den eneste der. 

Nicko hadde det morsomt med å ta tunnellen 3 ganger etterhverandre, når jeg ropte han inn, men kom til slutt, like ivrig.

*************************************

Agility stevne på Årnes

Lørdag 13. og Søndag 14. oktober

Skulle bare konkurrere med Nicko, så Aro ble passet av søsteren min hvor han storkoser seg.

Jeg hadde oppmøte kl. halv 11 til hopp 3, det ble litt ventetid men så blir det også en rolig start på dagen, for de som aldri kommer seg tidlig nok i seng dagen før stevne. (meg ja) 

Blander dagene litt så husker ikke helt resultatene, men de dukker opp på agipro når den tid kommer.

Lørdag hadde de snudd lag oppsettet slik at de store lagene gikk først, så mellom og tilslutt skulle de små lagene gå, laget vårt ble da aller sist. Ikke mange igjen på tribunen da.  Så nå vet jeg hvordan de store har det. Men tilbake til vårt lag, Nicko trengte 1 napp med laget for å kvalifisere seg til NM på Hamar og laget måtte komme seg gjennom uten for mye feil.

Laget vårt var det eneste som kom igjennom banen og det holdt akkurat med feilpoeng, og dermed ble vi kvalifisert. Om vi kommer med er en annen sak.  Det ble en lang dag på stevne, tror jeg var hjemme ved 19- 19.30 tiden og var i seng kl. 22.  Soloppgang når vi dro til stevne og solnedgang når vi dro hjem igjen.

Fikk sove 1 time lenger på søndag og det var utrolig deilig, i hopp3 disket jeg, men tok da oppløpet, greit med litt fart og moro ut. Nicko skjønner jo ikke at han disket.

I ag2 kom vi da gjennom, men fikk 20 feil pga. 2 vegringer og det var et felt han ikke tok. Men med dette løpet kom vi på en 2. plass. Kun 3 stk som kom gjennom banen, men Nicko hadde den raskeste tiden.

Lag løpet startet bra, men litt ute i banen begynte jeg å tulle litt og fulgte ikke Nicko helt dit han skulle så det ble totalt 3 vegringer og disk. Tror faktisk han tok alle feltene i dette løpet, men det hjelper jo lite. Fart har han hvertfall.

 

***********************************

Søndag 7. oktober

Blitt litt lite oppdatering i det siste.

Sist søndag var jeg på Hamar for å få med meg VM i agility, veldig gøy å få med seg når det først ble arrangert her i Norge.

Utrolig gøy å se så mange bra hunder og de forskjellige fører måtene.

Ellers har det blitt de faste turene på trening med Nicko og Aro. Har byttet slik at jeg nå har begynt å ta med Aro på onsdagstreningene og Nicko på torsdagene. Litt for å få hjelp til å holde han fokusert på det som skjer på banen, og at han ikke skal ta en tidlig "seiersrunde".

Hvis jeg sender Aro ut til "intet" så detter han ut og kan da finne på å løpe ut av banen. Da er det kjekt med hjelpere som kan skremme han litt så han løper tilbake til meg.  

På tirsdag var det jrt treff på Sognsvann, det var vel omtrent bare 7 hunder som gikk rundt, så oppmøte er det vel så som så med. Hadde bare med Nicko, da Aro skulle være opplagt til trening dagen etter.

Lørdag gikk jeg en lang tur med Mette og Kookoo, alle hundene storkoste seg og mine var slitne etter dagens tur.

 

 

 

 

Aro får litt kjeft: 

 

*********************************

Søndag 23. september

I dag gikk vi tur med Heidi, Mathias, Fanny, Lana, Rita, Marita, Ling og lille Enjo fra Brekke og nesten inn til Lokkeberget på den nye stien kommunen har lagd.

Ting tar tid når vi går tur, så derfor snudde vi før vi kom helt fram. Det var en fin tur, vi møtte til og med en liten gris som var ute å gikk med eierene sine. Nicko og Aro tittet veldig rart på den, men den brydde seg visst ikke om hunder og gikk stille og rolig forbi. 

********************************

Lørdag 22. september

Gikk en runde i skogen oppe ved Brekke.

Hundene storkoste seg og som alltid klarer Aro å finne diverse gjørmehull å kose seg med, mens Nicko bare går for seg selv.

Etter runden min hadde jeg lyst til å trene litt agility, så jeg tok ut tunnellen og satte 4 hinder på hver sin side av åpningen.

Nicko var veldig flink og begynte etterhvert å trekke mot tunnellen.  Ellers fikk jeg krysset en del bak på hinderne.

Aro var veldig gira (som vanlig på trening) og han hadde en kjempeflott fremadsending og ingen riv. Han bryr seg heller ikke om at jeg krysser bak. Men igjen, hvorfor kan han ikke være like flink på konkurranse.

Nå har jeg bestemt at Aro skal bli viltspor champion, men ikke før til neste år, og jeg har funnet et bra kurs å være med på. 

Hadde med kamera, så de måtte være tålmodige helt til jeg ble fornøyd. 

Bilder fra turen:

 

Få pinnen!!!!!

Nei vel, da tar jeg den enten du liker det eller ikke

 

Tilslutt 2 glade gutter

 

 

*****************************

Søndag 16. september

Ukene går så altfor fort for tiden, men nå begynner ting endelig å roe seg.  Deilig å ha noen helger fri uten å fly på diverse hundeaktiviter.

Tirsdag var jeg ute å trente Aro med klikker og han er riktig så ivrig. Trente litt på plass, kontakt og gå pent. Ikke noe problem.

Tok også en runde for å trene litt passering, dette var heller ikke noe problem. Han er veldig morsom å trene med da han tar ting veldig fort og er veldig oppmerksom. Sliten ble han hvertfall og sloknet i sofaen når vi kom hjem.

Aro sitter på plass, og kontakten er det ingenting å si på:

Onsdag dro jeg på trening med Nicko.

Kirsten satt en morsom bane, med mye kryssninger (for meg hvertfall) og her var det bare å løpe på, da Kirsten stod med stoppeklokka. 

Vi fikk løpe noen ganger og ja.. det var ganske slitsomt.. mister jo helt pusten når man skal gi kommandoer, løpe alt man kan og være på rett sted til riktig tid.. Men tiden gikk hvertfall nedover.

I dag gikk vi en rusle tur med Heidi, Mathias, Lana, Trude og Katie i regnværet.

********************************

Tirsdag 11. september

Det har blitt liten tid til oppdatering i det siste, så det blir litt i korte trekk.

Forrige søndag, etter vårt stevne var det Drøbak sitt stevne. Kort og enkelt fortalt: 2x disk med Nicko, eneste vi banen vi kom igjennom var lagbanen. Og 2x disk med Aro. Men vi var heldig med været da det var strålende sol.

Fra fredag til søndag ble det avholdt et jrt treff på frya leir.

Det var ca. 13 hunder som var på treffet, ikke bra jacker, men en lett blanding. 

De som var på treffet:

****************************

Lørdag 1. september

Agility stevne på Brekke i dag og det så ut til å bli en flott dag værmessig.

Det var blitt dommerbytte fra Petter Nordlien til Kirsten Bjørnelykke i dag. Første løp ut var i hopp 1 med Aro.

Startet bra med bra fart, men så fort vi kom til slalomen så datt han ut. Tok noen gresstrå i bakken for å få litt oppmerksomhet og førte han gjennom noen porter til, men så løp han ut og fant en stor gressdott som han kastet i været og hadde det skikkelig gøy.  Fikk han tilbake så vi fikk tatt slalomen ordentlig. På vei ut av banen tok vi med tunell, pølse og 2 hoppehinder. Kjempegøy... Syns han var flink tross at han datt ut.

Så var det Nicko sin tur i hopp 3, jeg startet sammen med han og der var det full fart.. Jeg syns han hadde en flott fremadsending og tok hindre og tunnel uten at jeg måtte følge han helt inn, videre inn i slalomen. Det ble dessverre et riv og 1.40 i tidsfeil, men vi endte på en 5. plass.

Var veldig fornøyd med det løpet.

Helt på nett var vi vel kanskje ikke i åpen hopp, det ble litt mye kluss fra min side så vi fikk for mange vegringer og ble disket. Men han var foran meg hele veien og jeg fikk også krysset bak. Så noe bra var det jo. 

Det kom noen regnbyger utpå dagen og ga seg litt da stevnet var ferdig.. Men det er jo typisk det når vi skal pakke sammen telt og div.

Var hjemme igjen kl. 18.00 etter en lang dag med slitne hunder.

 

***************************

Lørdag 25. august

I dag var det klart for ag stevne i Fredrikstad. Det var kjempefint vær og solen strålte.

Startet i hopp 1 med Aro.. Han ble veldig fokusert på føreren og hunden som gikk før oss på startstreken men fikk han over noen hinder da han plutselig løper ut av banen og til de som gikk før meg.. Løp etter og fikk tak i han og gikk en liten tur istedet.. En disk.

Aro skulle også gå ag 1 og det så ut som en morsom bane, men tunnellen lå i rett strekke der han løp ut i forrige løp, så Heidi stilte seg der i tillfelle for å ta tak i han.

Men denne gangen startet vi ganske bra og feltene satt. Tunnellen kom og han viste ingen tegn til å løpe ut.

Vi fortsatte i banen men han er ikke 100% fokusert på hinderne og meg. Han er flink og har fart på trening men så fort det er konkurranse så vil han aller helst gjøre sitt eget løp.. Hadde 3-4 hinder igjen av banen da han tar tunnellen en ekstra gang.. Ja ja, han fikk masse ros og vi løp til siste hinder.. Syns han var flink som klarte å følge med såpass lenge, det var jo tross alt varmt for han.. Men en disk igjen.

Ag 2 var Nicko helt gal, han løp rett ved beina mine og bjeffet som en gal.. Og felt hva er det???? De skal hvertfall ikke taes flyvende..

På vippa skreik jeg rolig!!! til han omtrent da han startet på den.. Er ikke sikker, men tror han fikk det feltet, men sikkert var det ikke.. Det ble en del surr fra min side og vi ble disket.

I hopp 3 skulle vi starte for 2. gang og det var en morsom bane med diverse feller, men syns jeg fikk de bra til, bortsett fra at det ene hinderet kom litt nærme på tilbakeveien. Nicko klarer seg bra på litt trange baner.

Her var det og en del surr, Nicko var heltent fra start av, men også her ble det en del vegringer pga. meg og at jeg ikke fikk plassert meg riktig. Så jammen meg ble det en disk her og.. 

Så ja, det endte i 4 x disk denne dagen. 

Men vi tar det igjen til helgen. Lørdag er vi på hjemmebane.

Heidi gikk med Fanny i hopp 2, det startet bra men det ble en vegring i slalomen og et annet sted. Heller ikke så greit når man glemmer banen.. hehe.. Men hun endte opp på en 6. plass av noen og 30 stk og det er ikke dårlig.

Ellers hadde jeg en hyggelig dag med Frida, Doris, News, Christine, Lotus og den lille nydelige Lancashire Heeler valpen. Tusen takk for plassen vi lånte i teltet. 

Må bare legge inn et bilde som Hilde tok på klubbmesterskapet på Brekke av Nicko

Full fart over mønet:

****************************

Mandag 20. august

Dro en tur opp på Brekke med Heidi for å trene litt i dag.

Satte opp 8 hinder og slalom. Det var mange muligheter for fremadsending og kryssing.

Nicko var veldig veldig gira men syns han klarte seg veldig bra. Ble litt tull noen steder da jeg skulle prøve å krysse bak men det gikk etterhvert.

Ari fikk også prøve seg og nå så kunne han plutselig slalom igjen... Han hadde jo "glemt" den på lørdag. Muligens han liker å showe og vise seg frem for publikum.  Han rev heller ikke mange hindere, så det lover jo bra til helgen kanskje??

Siden Aro gjorde det bra avsluttet jeg etter en bra runde og satte han i buret.

Prøvde noen hinder med Fanny og det er virkelig stor forskjell å føre stor hund i motsetning til liten. Der må man virkelig være føre var og tenke på hvordan du står og hvor du skal. Hvertfall med gale Fanny. 

Her kommer jeg...

  

Full fart og full kontakt:

 

****************************

Lørdag 18. august

Var tidlig oppe på Brekke for å delta på årets klubb mesterskap i agility. Dommer var Arild Berntsen og han hadde satt opp en morsom nybegynner bane.

Jeg var først ut med Aro, satte han fra meg, sa bli og gikk ifra han.. Men da jeg roper kom, så sitter han bare der og lurer... Går bort til han og prøver å starte med han... Når vi kom til slalomen som var 3. hinder virket det som om han datt helt ut. Dyttet han riktig gjennom slalomen og så var det rett inn i tunnelen. Derfra gikk det helt greit, han hopper uten å rive hinderne. Men etter den siste tunnelen så tisser han på den....  Ja ja, det var disk for lenge siden, men han trenger den konkurranse treningen.

Da det var tid for den videregående klassen, så skulle Nicko starte som nr. 2.

Starten gikk bra og han tok felt på møne og vippa da vi kom dit, men pga. at jeg begynte å svinge litt tidlig så ble det en vegring på et hinder.

Det var et ganske langt og rett oppløp, så her var det bare å løpe i vei, Nicko tok ikke felt på stigen, men vi kom oss da i mål med en vegring og en feiltfeil til sammen.

Årets agility klubbmester ble Kari og Alfa, gratulerer så mye. 

Da agilityen var ferdig, ryddet vi inn banen og satte opp lydighetringen. Vi var heldig med været og det var ganske varmt. Så da jeg kom hjem at jeg hadde blitt litt rød i ansiktet, men det er borte nå.

Etter lydigheten dro de fleste hjem, men vi var vel 6 stk igjen som grillet. Måtte sette opp partyteltet da det kom litt regn.

Var hjemme igjen på kvelden og da var begge hundene ganske slitne.

***************************

14. august

Nå er det lenge siden jeg har oppdatert igjen, så får ta det siste i korte trekk.

Lørdag 4. august dro jeg tidlig hjemmefra og opp til Skar med hundene, de kosa seg masse i skogen i mange timer. Kanskje mest Aro da han fant et stort gjørmehull som han kosa seg veldig i. Godt jeg hadde med langlina og redningsvesten hans så han fikk av seg det verste når han fikk seg en dukkert.

Har også vært i Maridalen for å lete etter litt kantarell med mamma og bikkjene. Vi fant veldig lite selv med "kantarell" hunden Aro.. 

Nicko gikk rundt og tusla litt for selv og spiste blåbær. (Han har jo lært å plukke selv) 

Nå i helgen var jeg i bryllupet til Kaja og Erik i Hønefoss, og de var så fiiine begge to. Gratulerer så mye som mann og kone. 

Aro ble passet av mamma og pappa i helgen og de var som vanlig i Sverige på camping. Aro storkoser seg når han er der.

Lørdag og søndag var Aro og mamma på skogstur på leting etter kantareller, og de fant ganske mye. Aro var hvertfall veldig sliten da han kom hjem, så det var godt å få sove ut litt.

Nicko tilbragte helgen hos min kusine og tviler ikke på at han storkoste seg der. Han var hvertfall ganske sliten han og da han kom hjem. 

Aro tester gjørmehullet:

Aro med kantarellen han fant:

Flere bilder kan sees her fra side 11 og ut.

 

****************************

27. - 29. juli

I helgen var det klart for utstilling i Sverige, nærmere bestemt Ransäter.

Jeg fikk låne campingvogna til mamma og pappa, så jeg, hundene mine, Heidi, Mathias og Fanny dro avgårde på fredag.

Jackene hadde oppmøte tid kl. 9.00 på lørdag, vi var litt forsinket så gikk glipp av valpene som gikk først.

Ransäter er en fin plass men har du med telt, gjelder det å være supertidlig ute for det er trangt trangt trangt. Vi hadde bare med stoler og bur da det var ganske fint vær, litt vind tåler jo alle.

Etter unghundene var det vår tur i åpen klasse, det var 3 hunder som skulle inn i ringen men bare meg og en til dukket opp.

Aro går veldig fint i ringen og virker veldig glad og fornøyd. han vil gjerne hoppe på dommeren og dommereleven da de lager smattelyder for å få oppmerksomheten hans.  

Aller helst vil han vel hoppe opp på bordet selv, men litt vanskelig når det er så høyt og han er så liten. 

Dommeren og dommereleven går nøye over Aro på bordet før han får gå ned.

Vi går en liten runde igjen og stiller opp. Han stod greit, men plutselig begynner han å kjede seg og vil ha et blad som ligger i gresset..

Det ble en blå sløyfe på oss, da dommeren syntes han ble for kraftig og stor.  Ja han Aro er ingen liten kar....

Kritikken kan leses her

BIR ble: Cc's Exclusive Living (En søt liten tispe) og BIM ble: Blazeaway Crikey (en søt liten hannhund)

Etter jacken var ferdig gikk vi å tittet litt på de forskjellige standene, og jammen fikk jeg kjøpt meg en ny jakke til en billig penge. 

Vi dro tilbake til campingplassen og gikk en tur med hundene, og etter det ble det tid til litt grilling.

På søndagen når vi gikk tur, la jeg ut masse kantarell som Aro skulle få søke etter på tilbakeveien, og litt etter vi snudde begynte Aro å trekke da lukta kom i nesa.... Tok på han signalet rundt halsen og ga han kommando om å søke. Han ut i full fart, det tar ikke lang tid før han finner de første.. (ja, alle kantarellene gikk ned nå og....)  Kjempeflink var han.

 

*********************************

Onsdag 25. juli

Tid for onsdagstrening igjen.

Tok med både Nicko og Aro for en treningsøkt, ble litt forsinket så banen var ferdig satt opp når jeg kom.

Ganske morsom bane, med noen tette hindere. Nicko tok banen ganske greit med bra fart, bortsett fra litt tull fra min side.  

Trente endel høyreslalom og han var veldig tent og full fart. Kan ikke sette den helt sammen ennå, men vi er ikke mange hakk igjen.

Satte et hoppehinder foran, slik at jeg fikk en naturlig høyreføring. Gikk et stykke unna og sendte Nicko gjennom tunnellen så hoppehinderet (jeg et lite stykke bak) og han gikk rett inn i slalomen i full fart. Siden det gikk så supert, avsluttet vi der. 

Aro var også flink på banen som var satt opp, det han sleit litt med var vel dobbelt hinderet, men det er fordi han ikke løfter beina høyt nok.

Satte han igjen på start og gikk i fra, sier kom, men der sitter Aro å titter rart på meg.. "du sa jo bli.." utrykk. Står å hoier og hopper og tilslutt bestemmer han seg for å komme.. Lurer på hva han tenker på noen ganger.

Trente litt høyreslalom med han og, og det går jo bare bedre og bedre.

Etter vi hadde ryddet inn banen, så ser jeg Aro har noe rart i munnen, han slipper og ut kommer en liten baby frosk. Tydelig litt i sjokk da den havnet på ryggen og bare lå der, før den kom seg rundt og hoppet videre. Æsj.. 

Noen bilder Svein I. Engevold tok av Nicko i dag:

******************************

Søndag 22. juli

Ingen hyggelig start på dagen i dag..

Hadde egentlig tenkt meg en tur på Brekke for å trene litt agility, men Nicko og Aro ville det annerledes.. 

De begynte å slåss og det var ikke bare bare å skille de.. Ingen av de slapp (heller ikke for et nytt grep) så fikk tak i nakken på begge og måtte vente til jeg fikk dratt de unna hverandre. Hvis jeg husker riktig så er det vel hvertfall over et år siden de slåss, så det blir jo lenger og lenger mellom hver gang. Men hva er vitsen, de oppnår ingenting...

Sjekket over begge hundene og renset sårene. Nicko hadde noen småsår i det ene øret og et lite rift rett ved øyet.

På Aro var det en del blod, fikk renset bort det meste og så at han hadde to hull, et på brystet og et på kinnet. Ellers hadde han litt småsår i det ene øret og et rift over det ene øyet. 

Jeg bor ikke langt unna Norges Veterinær Høgskole, så gikk tur bort dit for å få sjekket sårene til Aro. Det var ingen på venterommet, så vi slapp å vente lenge.

Veterinæren renset sårene til Aro, hun så på hullene hans og mente det ikke var nødvendig å sy. Også pga. bakterier og infeksjon var det greit at det var åpent. Han fikk antibiotika sprøyte og en kur som han skal gå på i 4 dager.

Nicko hadde blitt rød på øyet, så veterinæren tok på en grønn guffe for å sjekke at det ikke var skade på netthinna, men hell i uhell, det var ingen skade skjedd.  

Slike ting skjer alltid i en helg og siden mitt dyrlege kontor er stengt da, så bruker jeg veterinær skolen.

Det var en kjempehyggelig veterinær på vakt og hundene fikk litt godbiter etter at de var ferdig på bordet.  

Gikk tur hjem igjen og tror nok hundene er litt slått ut av episoden. Begge ligger rett ut, Aro på gulvet og Nicko har lagt seg til rette i sofaen under et godt og varmt teppe.

Det ble naturligvis ikke trening på Brekke denne dagen. 

 

******************************

Lørdag 21. juli

Tro det eller ei, det har faktisk vært sol i dag og..

Hundene har kost seg på flere turer i dag, og Aro har fått badet mye.. Han blir aldri lei... 

Nå ligger de å koser seg med hvert sitt bein og tar det med ro.

*******************************

Onsdag 18. juli

Har fått papirene til Ransäter utstillingen i dag, det er 41 jrt påmeldt og vi skal inn i ringen som nr. 20..

Aro har vært hos Janna i dag for en stuss så han er pen til utstilling. 

*****************************

Mandag 16. juli

Møtte Heidi, Mathias og Fanny ved 11 tiden og vi dro opp i Maridalen for å gå tur der.

Gikk en runde som tar ca 1 - 1 1/2 time vanligvis og ender opp ved Sandermosen stasjon, men med oss så tar den hvertfall 2 timer.  

Aro var vel mest nede i en bekk som følger oss store deler av turen, løp opp og ned hele tiden. Vann får han aldri nok av. 

Nicko gikk vel egentlig sin egen tur, han er jo så egenrådig at han trives best med å gå å snuse for seg selv.

Det var så fint vær i dag, så bestemte vi oss for å grille, og siden vi allerede var i Maridalen så gjorde vi det enkelt å grillet på Brekke.

Var vel ikke hjemme igjen før i 17-18 tiden så det ble en lang dag ute. Fikk tatt en del bilder i dag, men mest av Aro og Fanny, siden Nicko går for seg selv og egentlig er litt kjedelig til tider.. (men god er han da) 

Hmmm, hva leter du etter??

                                                                                 Mathias holder Fanny

 

 

 

 

*****************************

Onsdag 11. juli

I dag tok jeg en tur på Brekke med Aro. Jeg hadde kjøpt en boks med kantarell som jeg tenkte jeg skulle prøve.

La ut flere kantareller ganske spredt og på litt vanskelige steder. Satte signalet på Aro og han fikk kommando, han løper ut i full fart og søker bra.

Han får klikk når han finner kantarellen, men jeg sliter med at han skal markere kantarellen og ikke spise den. I den settingen er ikke pølse så godt.  Men han er kjempeflink og finner alle sammen, får bare fortsette å trene til kantarell sesongen begynner igjen.

Etter kantarell søket, ble det litt agility trening med noen andre fra klubben.

Aro var ganske tent på å trene, fikk trent endel på fart over felt hinderne og han var veldig flink. Men det er ikke alltid han gidder å løfte beina før han hopper, så det ender med riv. Satte opp 3 hinder etterhverandre (stutthopp?) så måtte konsentrere seg litt, det ble litt riv, men når han fikk prøvd det noen ganger, gikk det veldig bra.

Tok litt slalolom og fremadsending til tunnel og hoppehinder så jeg fikk krysset bak, det er ikke noe problem. En bra treningsøkt syns jeg.

***************************

Tirsdag 10. juli

Var en tur i Frogneparken med Heidi, Mathias, Fanny og Lana i dag.

Vi trente litt agility, Nicko var veldig flink og han tok fine felter.

Trente mest med Aro i dag, han tullet fælt den første runden. Tok fram skåla som jeg bruker til fremadsending og smurte den med leverpostei.

Satte den 3 hinder foran Aro og da fikk han fart over seg. Han kan hvis han bare vil og gidder.  Han har kjempefine felt, så de er det bare å fortsette å trene på, han oppretholder det.

Aro har en tendens til å hoppe for tidlig når han skal gjennom hjulet, så han lander nesten i hjulet, redd for kroppen sin er han ikke.

Heidi gikk noen runder med både Nicko og Aro i dag så jeg fikk tatt noen nye bilder.

 

******************************

7 - 8. juli

Agility stevne på Lillehammer

Hadde bare med Nicko i helgen, så Aro var så heldig å være hos søsteren min. 

Dommer på lørdag var Per Kirkevold. Han hadde satt en morsom hopp bane, det var bare 4. stk til start. Vi gikk feilfritt og vant!!!  Utrolig gøy.

I ag løpet husker jeg ikke så mye, men vi disket.

Laget vårt kom på en 2. plass og med det fikk vi et napp til NM. Nicko trenger et til.

Da kvelden kom ble det grilling på telt/bobil plassen der flere Oodkere samlet seg. Det ble en hyggelig kveld med masse god mat og drikke.

På søndag meldte jeg opprykk til hopp3, det var Petter Nordlien som skulle dømme og han hadde satt opp en morsom hopp bane.

Jeg syns vi hadde fin flyt og Nicko fulgte meg veldig bra, vi klarte de vanskelige partiene i banen bra. Hadde gått feilfritt helt til nest siste hinder, der fikk jeg en vegring.. Sånn går det når jeg stopper og ikke løper videre som jeg hadde planlagt i briefingen. Super fornøyd med debuten vår i hopp3.  Vi endte på en 6. plass av 15 stk med 5.51 feil. (Det var bare 7 stk som kom igjennom banen, resten disket).

Ag banen var også veldig fin, her kom vi på en 2. plass med 10 feil. Følte at jeg kom litt bakpå ute i banen, så fikk ikke plassert meg helt som jeg skulle, men hadde et bra oppløp hvor Nicko faktisk hadde en fin fremadsending.  

Lag banen var også en morsom bane, vi endte på 1. plass. Dessverre holdt det ikke til NM napp, da vi fikk litt for mange feil.

Ønsker å gratulere alle oodkere med flotte resultater i helgen. 

Dessverre hadde det skjedd en ulykke på vei hjem, så vi ble stående i kø veeldig lenge... Leste på nett da jeg kom hjem at det ikke var livstruende for de skadde og det var jo bra..

Da jeg kom hjem, var Aro hvertfall glad, ble noen løperunder i stua før han egentlig hadde tid til å hilse. Han hadde fått seg en god tur, så slapp å tenke på det når jeg egentlig var klar for sofaen. 

Jeg hadde med kamera i helgen, men glemte helt å ta bilder. 

 

****************************

25. juni

En god stund siden jeg har oppdatert nå, men har vært på ferie. 2 deilige uker i Italia. 

Nicko og Aro har vært hos mamma og pappa. Der har de det alltid bra og blir litt bortskjemte også. 

På lørdag var jeg i utdrikkingslaget til Kaja i Hønefoss, hun ble skikkelig overrasket da vi dukket opp, men hun fikk en bra dag. Søndag var jeg litt sliten, men det bedret seg utover dagen, så jeg tok en tur på Brekke med hundene og trente litt agility i tordneværet og etterhvert regnskyllen som kom. Nicko var helt gal og løp en runde før jeg fikk kontakt med han. Trener fortsatt på høyreslalom men har ikke satt den helt sammen enda (alléslalom). Jeg prøvde, men da gikk han bare ved siden av pinnene og så dumt på meg. Satt den litt ut igjen og tok med 2 hinder før jeg sendte han inn, og han skjønte inngangen. JOHO...  Det kommer seg nå.. Flinke gutten min. Trente ellers på fremadsending og litt kryssing bak, egentlig ganske fornøyd.

Aro var ganske gira han og hoppet som bare det. Tok litt slalom med han og det går unna som bare det. Han kan hvis han bare vil....

Etterhvert så høljet det så fælt at jeg pakket sammen og dro hjem. Hundene ble hvertfall litt slitne.

****************************************

Oslo Hundeshow 25- 27. mai

Har vært på agility stevne i helgen på Rommensletta. Årets første konkurranse for vår del og var ganske spent.

Får ta helgen i korte trekk..  Fredag gikk det helt greit og er fornøyd med løpene.

Husker ikke så mange baner, men det har vært ganske mye feil og disk i helgen syns jeg. På lørdag kom vi (jeg og Nicko) på 3. plass i individuelt og i hoppen. Laget vårt kom på en 2. plass av 4 lag.

Aro var bare påmeldt i hoppen og det var en fin bane som ble satt opp, det startet bra men det ble litt tull i slalomen og han gikk ut før den siste pinnen og rett inn i pølsa.. Ja ja en disk, jeg tok han ikke tilbake for å terpe på slalomen men fortsatte videre på noen hoppehindere og gjennom tunnelen for å gi han en positiv avslutning med fart og moro. 

Har gått med tanken på å rykke opp i hopp 3 hvis det gikk greit de forrige dagene, noe det også gjorde. Men Nicko har tatt helt av og løper fra meg som bare det, har til og med fått krysset bra på enkelte hinder. 

I dag tidlig bestemte jeg meg for å ikke rykke opp helt enda, vil ha høyreslalomen på plass. Og godt var det, for dagens første løp med Nicko var hoppen og vi gikk feilfritt og vant..  Alt klaffet og det var et supert løp.. Det kommer jeg til å leve lenge på.

I individuelt var det full fart igjen og mange feltfeil.. Jeg rota litt men vi kom igjennom.

Laget vårt kom på en 3. plass i dag, der disket jeg med Nicko pga. 3 vegringer. Men resten av laget fikk sitt napp til nm.

Endelig hjemme etter en lang helg med kjempevær og vi er slitne alle 3.

 

 

***************************

Onsdag 23. mai

Var på onsdagstrening med Nicko. Var der litt tidlig og satt fram allé slalomen for å fortsette å trene høyre slalom med han.

Han er veldig gira og begynt å trekke veldig til inngangen selv, øvde litt på å sende han inn og krysse bak, ikke noe problem. Han er kjempeflink og tar det kjempelett nå. Er nok en liten stund til før vi tester ut høyreslalom i konkurranse, men plutselig dukker det opp. 

På dagen var jeg ute å gikk tur, hadde med kamera og fikk tatt endel bilder.

 

**************************

Søndag 20. mai

Aro er 4 år i dag

I helgen har oodk arrangert agility kurs for nybegynnere og jeg var med for å hjelpe. Det var bare 5 stk som var på kurset, men de har lært mye og så stor fremgang fra lørdag til søndag på mange av de.

Både Nicko og Aro var med og det ble tid til litt trening og tur innimellom når gruppa hadde teori i klubbhytta.

Er veldig fornøyd med hvordan det går med treningen på høyreslalom på Nicko, han har nå begynt å søke selv til inngangen og det er bare en uke siden vi begynte å trene på den. 

Aro har fremdeles et lite stykke igjen på høyreslalom, men det kommer seg sakte men sikkert.

Det har blitt lange dager i helgen, så godt de har hatt burene sine hvor de kunne slappe av.  

 

**************************

Søndag 13. mai

Møtte Nina og Hilde for å grille og trene litt i dag på Brekke.

Vi satt opp banen vi hadde på onsdag og det gikk vel ganske greit. Men nå har jeg bestemt meg for at jeg skal begynne å trene høyre slalom med Aro, så jeg satt opp allé slalomen og satte i gang. Det gikk veldig bra, men har fortsatt et stykke igjen.

For lenge siden prøvde jeg å trene høyre slalom med Nicko, men det gikk ikke så bra, så jeg ga vel egentlig opp og satset på at jeg kunne krysse/snurre foran istedenfor.

Men siden allé slalomen allikevel stod framme så kunne jeg prøve litt med han og. Det gikk over all forventning og etter mange repetisjoner så begynte han å skjønne at jeg gikk på høyre siden og han søkte etter riktig inngang. Joho  

Da er det jo bare for meg å fortsette sånn, så er det ikke lenge til vi rykker opp i hopp 3.  Hmmm... Oslo hundeshow kanskje????

Etter trening og grilling, så gikk jeg en liten runde i skogen før det bar hjemover med 2 fornøyde, slitne og møkkete hunder.

**************************

Torsdag 10. mai

Tok med Aro på Brekke for å trene litt på kantarell søk. Han hadde ikke glemt kantarell lukta og var helt i 100 når han fikk på signalet sitt og fikk kommandoen "søk kantarell". Han løp ut og det tok ikke lang tid før han fant den første kantarellen og ja, han slukte den. (nam nam)

Han fikk ny kommando og fortsatte søket og fant flere kantareller som alle gikk i gapet hans.  Men tross for at han sluker kantarellen så syns jeg han var kjempeflink. Han søker med stor iver og syns det er kjempemorsomt.

Etter en kort og vellykket økt i skogen, gikk vi tilbake til agility treningen.

Aro sitter bra ved start, nesten for bra for når jeg roper på han blir han bare sittende... (terrier nei...) må gå noen skritt tilbake for å hente han og da kommer han.. (merkelig hund ) Han har en tendens til å rive enkelte hinder, men han tar sats alt for tidlig og bryr seg ikke om han lander på pinnen istedenfor. Jeg er litt usikker i føringa på Aro, sikkert pga. han har tatt seg noen løperunder (eller seiersrunde i hodet hans..) så jeg blir stående å vente på han enkelte steder. Igjen var det masse godbiter som lå igjen fra nybegynner treninga, jeg fikk plukket en del, men Aro finner alltids noen fler.

Etter å ha hentet han inn igjen bar det videre på banen, er kjempefornøyd for at jeg kan krysse bak Aro uten at han bryr seg. Han var ganske flink i slalomen, men de siste treningene har han begynt å vimse litt mer. Får håpe det gir seg snart.  Og at jeg blir tryggere i føringa på Aro.

***************************

Onsdag 9. mai

Igjen klart for onsdagstrening med Nicko.

Det ble satt opp en morsom med litt vrien bane, hvor man møtte røre på seg til en hver tid.

Nicko var veldig flink, tross i at vi trente med en tispe med løpetid. Han løp bare ut en gang.

Av en eller annen grunn klarte jeg ikke å løpe forbi et hinder som førte til at Nicko stoppet fordi jeg gjorde det, men vi fikk løst det tilsutt etter å ha prøvd mange ganger.

******************************

Fredag 4. mai

Det har vært så fint vær i dag, så jeg tok med hundene og satt meg ut i en liten park.

Senere møtte jeg noen andre fra oodk å trente litt agility igjen.

Hadde med Aro og han var veldig gira for å komme ut på banen, men så fort båndet var av og første hinder var tatt så tok han seg en ekstra løperunde. Han hadde nok ikke glemt at han fant godbiter der igår.

Fikk han over noen hinder til, men så begynte han og tulle igjen. Tok et hinder til så tok vi pause.

Etter pausen virket han bedre, men neida... ut på løperunden sin igjen. Fikk han tilbake og førte han over bommen og inn i slalom. Da var han mer fokusert. Tok en pause igjen før vi avsluttet med 6 hinder på rad for å få fart og fremadsending. Og her ble det full fart, spesielt når Nina stod i andre enden med pølsebit.

Etter banen var ryddet inn, gikk jeg en liten tur i skogen så han fikk løpe av seg litt. 

 

*************************

Torsdag 3. mai

Tok med Aro for å trene agility.

Banen som ble satt opp var fin, med flere utfordringer. Siden Aro jobber mer selvstendig enn Nicko så føler jeg at jeg kan prøve ut mere med han.

Felt sitter bra og fremadsending er super. Han datt litt ut i slalomen, men ikke så rart når det lå så mye godbiter der. Fikk han tilbake og tok den igjen, men da rota jeg det til på slutten av slalomen når vi skulle videre til neste hinder. 

Da begynte han å tulle og løp ut for å finne flere godbiter og noen pinner. Fikk han tilbake og tok resten av banen.

Runde 2 tok vi banen motsatt vei med noen få endringer. Satt igjen Aro på start, sa bli og kom men han ble sittende.. Sa kom igjen og da kom han, hoppet over 3 hopp og rett ut av banen for så å finne en kjempepinne.. Han var ikke fokusert på agility da, men fikk hentet han inn igjen og fullførte banen. Han har fått bra med fart, men det gjenstår endel når han begynner å tulle sånn. 

*************************

Onsdag 2. mai

Var på onsdagstrening med Nicko.

Det ble satt opp en bane hvor vi skulle trene på korte svinger, føring og fart.

De første hinderne var litt vriene men Nicko overrasket meg og tok de uten problem.  Ganske morsom bane.

***************************

Tirsdag 1. mai

I dag møttes vi på Sognsvann for et nytt jack russell treff.

Veldig bra oppmøte i dag, tror jeg telte 15 jacker, blant de var det 3 små kjempeherlige valper. 

Nicko forelsket seg i den ene valpen og ville knapt gå forover hvis den gikk bak han, Aro ville bare bade og det fikk han også lov til flere ganger.

En fin tur i det fine været. 

****************************

Mandag 30. april

Det var kjempefint vær i dag, så jeg gikk tur med hundene på dagen.

Senere tok jeg med Nicko til Frogneparken der Norsk Terrier Klubb holder diverse kurs nå. Kom litt tidlig, så jeg tok noen få hinder med Nicko og tok litt felt terping.

Kurset i dag skulle handle om innkalling, dette kan han jo, men skader ikke å trene med litt andre og med forstyrrelser.

Instruktøren satte seg ned mellom meg og Nicko med en pose med skinke, dette gikk jo supert, han løp rett forbi og til meg. Flink gutt var han.

Hadde med kamera i dag, så tenkte jeg skulle ta litt bilder i Frogneparken:

  

   

 

 

 

   

 

Nicko liker å gni rumpa si i busker og brumme godt:

  

Da jeg kom hjem, tok jeg med Aro ned på fotballbanen og trente litt kontakt og enkle lydighetsøvelser. Han var helttent og kjempeflink.

Det ble ikke lange økta siden det gikk så bra, men han var virket fornøyd. 

 

***************************

Lørdag 28. april

Møtte Hilde, et nytt medlem i oodk med hennes dachser for en liten treningsøkt. Vi tok ut 5 hinder, tunnel og hjulet. Vi satt opp en motivasjons bane med fart. Hadde bare med Nicko og som alltid så trener jeg på at han skal bli ved startstreken.. Han var klar som alltid og syns han var flink i dag. Trente også litt på å krysse bak hinderet, kanskje litt enklere for han hvis jeg ikke står i veien..   

Trente korte men bra økter, så var fornøyd med det. Dro hjem og gikk tur med Aro som koste seg i sola.

***************************

Torsdag 26. april

Tok med meg Nicko og dro å besøkte Heidi, Mathias og hundene på dagen. 

På kvelden var det Aro sin tur til å være med på trening, syns det er greit at de får litt tid for seg selv hjemme alene og alene tid på trening med meg av og til og.  

Kari hadde med seg "Zuki" en liten jack russell valp på 12 uker, åh noe så herlig søtt da.. Blir ikke valpesyk i det hele tatt..

Det ble satt opp en hel bane hvor vi fikk trent på fremadsending og krysse bak. Dette går kjempebra for Aro. Det som er deilig med Aro er at han ikke er så avhengig av meg som det Nicko er, og når han er konsentrert så er det skikkelig gøy å trene han og.

Bilde av Aro fra hopp konkurransen på OHS:

 

***************************

Onsdag 25. april

Nicko fyller 5 år i dag. 

Jeg tok med meg Nicko og syklet til onsdags treningen i dag. Brukte vel ca. 1 time opp.

Det ble satt opp to ganske morsomme baner, der var det fart og korte svinger som gjaldt.

Nicko var veldig flink og farta var det ikke noe å si på. Fremadsendingen var ganske bra i dag, så den kommer seg.

Da vi hadde ryddet inn hinderne, gikk alle en liten tur, så festet jeg Nicko til springeren og syklet hjem igjen som også tok ca. 1 time. Det var en sliten hund som kom hjem og regner vel med at han sover godt i natt. 

****************************

Mandag 23. april

På torsdag var Dagsavisen på Brekke for å lage en liten "glad sak" om hunder og deres navn.

Nicko stilte villig opp for fotografen se bare her i dagens avis.

***************************

Søndag 22. april

I regnværet tok jeg og Heidi en tur på Brekke for å trene litt agility.

Vi satt opp 5 hindere, tunnel og slalom.

Nicko var flink, men helt gal. Han har blitt påvirket av Fanny fra dag en siden han var valp, også i treningsammenheng så var nok derfor han var helt vill og bare bjeffet. 

Aro som har pleid å være vimsete på banen, var kjempeflink i dag. For en fremadsending han har.. 

Vi sliter fremdeles at han river enkelte hinder, men ikke så rart når han tar sats alt for tidlig og lander i selve hinderet.

Etter vi ryddet inn hinderne fikk alle løpe rundt å leke med en liten pinne bit.

Full kræsj:

 

 

Få den pinnen:

 

 

Deilige møkkete hunder som ble med hjem:

********************

Torsdag 19. april

Da var agility treningen flyttet utendørs til Brekke og deilig er det med gress som underlag.

Det har vært ganske surt vær i dag, med litt regnbyger og blåst som bare det.

Hadde bare med Nicko på agility trening i dag og han var klar som alltid for å trene litt.. Siden det blåste så mye så måtte vi holde på noen av hinderene for de blåste bare ned. Ikke gøy når det er sånn. Så ikke den lengste treningsøkta i dag.

Jeg syns Nicko var flink, men ble forstyrret fra en litt surrete fører i dag. (meg ja...)  Nå ligger Nicko og sover godt med beina i været i senga si.

På Aro er det bare blitt vanlig tur i dag, men han er nok fornøyd fordet, ser og høres sånn ut hvertfall.. Han ligger i sofaen å snorker som bare det.. 

**********************

Søndag 8. april

Har vært 3 dager i Sverige med hundene og vi har vært ute fra morgen til kveld. Bare kost oss og gått turer i skogen.

Nicko og Aro har vært så slitne på kvelden at de selv har villet gått inn å legge seg i senga si.  Det har blåst litt surt, men ellers har det vært kjempefint vær i påsken. Helt til i dag da.... Det har begynt å snø!!!

Det er vel kun en som likte den snøen og det var Aro, han ville ikke være med inn igjen etter turen vår i dag.

Her er noen bilder fra vår påske:

 

  

************************

Tirsdag 3. april

I dag møtte jeg Heidi, Fanny, Lana, Mette og Kooko for å gå tur til Ullevålseter.

Været var fint med sol, men det blåste litt surt i dag.

Alle hundene koste seg og løp løse. Aro fant vel alle vannhull som var på turen og koste seg i de.

Kookoo:                                                                        

   

  Lana

 

Fra venstre: Aro, Kookoo, Fanny, Lana og Nicko

*********************

Onsdag 28. mars

Etter jobb i dag var det så deilig vær, så jeg tok en sykkeltur med Nicko.

Han elsker å sykle og spesielt vil han prøve å ta meg igjen hvis jeg sykler fra han, da får han opp skikkelig fart.

Tok det med ro på hjemveien så han fikk roet seg før han kom hjem.

Aro var hjemme, siden han fikk være med på så mye i helga. Men tok med Aro på en liten kveldstur med Heidi, Fanny og Lana.

 

******************

Søndag 25. mars

Våknet i dag til strålende sol og deilig temperatur ute.

Det ble arrangert barnas holmenkoll dag, hvor barna kunne gå i forskjellige løyper.

Vi var og så på kusinen min Mathilde på 3 år. Hun skulle gå i harepusløypa som var på hele 250 meter. (Så ganske langt ut når det var målt opp)  Alle barna som kom i mål fikk en ryggsekk som var fylt med diverse godsaker.

Hadde bare med Aro opp, da Nicko ikke er såå glad i mas og kjas og i småbarna som virrer rundt. Da har han det bedre hjemme.

Men vi andre som var der koste og i solsteika og hadde en deilig dag.

Nå gleder jeg meg til påsken og fri. Håper bare det deilige været holder seg.

*****************

Lørdag 24. mars

I dag møtte jeg Nina kl. 07.30 med Aro for å dra på massasje kurs på Oppland Hundesenter med blant annet flere oodk'ere.

Vi skulle lære grunnleggende massasje og stretching teknikker som alle hunder har godt av.

Innen agility så blir det endel bråe bevegelser for hunden og de kan bli stive å støle de og. Da er det kjekt med litt massasje selv for de. 

Etter lunsj og del to av kurset så fikk de som hadde lyst og ikke hadde prøvd før, ta en runde i bassenget, Aro fikk også lov til å svømme og for han finns det ikke noe som er mere moro enn det. Han peip som bare det før det var hans tur.

Under til venstre: Jeg masserer Aro og til høyre: Aro har fått på vesten og er klar til å svømme.

 

Bildene er tatt av Svein I. Engevold

**********************'

Onsdag 21. mars

Nå kan man vel si at våren er kommet, dagene er fylt med sol og det er så deilig vær. Håper bare det tørker opp snart, blir litt lei av av sølete hunder hver dag.

I dag dro jeg og Heidi for å trene litt agility i Frogneparken, det var ganske gjørmete på banen men så lenge man er kledd for det går det greit.

Mathias var med, og et utrolig godt sovehjertet på den gutten. Han sov gjennom spetakkelet av hundebjeff av gira hunder.  Etter noen runder på agiltiy banen, gikk vi en liten tur.

   Fanny i full fart på banen

 

   Lana er konsentrert og håper godbiten kommer snart.

Under: Aro strekker seg etter godbiten jeg kaster, se så møkkete han er.

   

Under: Nicko jager bort uvedkommende som prøver å ta godbitene hans..

 

Under til høyre: De 3 små barna som leker...

 

En ikke fullt så blid Mathias når han blir vekt fra den dype søvn... 

 

Agility bilder av Nicko og Aro kan sees under bilder på de siste sidene..

 

 

**************************

Søndag 11. mars

Da var det blitt mars allerede, tiden går så fort. Det er blitt mildere og mesteparten av snøen er borte, endelig. 

Nå er det ikke lenge til våren og sommeren.

I dag har jeg vært hos Kaja og Erik (www.chiodin.com) og hilst på de kjempeherlige dvergpinscher valpene som er blitt 5,5 uke. Man blir jo ikke valpesjuk i det hele tatt... 

Her er noen av bildene jeg tok av de skjønne små:

     

                

      

 

 

**************************

Mandag 19. februar

I dag har vi vært å gått tur med Heidi, Morten, Fanny og Lana.

Hundene har løpt og kost seg i hverandres selskap. Godt med gode venner. 

 

**************************

Søndag 18. februar

I dag er det fastelaven og da er det selvfølgelig blitt bolle baking. 

Har hatt noen pekkerkake former som ser ut katt og hundebein liggende, så jeg tenkte jeg skulle prøve de på bolledeig og.

Før steking:                                                                     

Etter steking:

 

Tid for smaking med krem:

 

 

*************************

Søndag 11. februar

Lenge siden det ble oppdatert her.

Har lagt ut en del nye bilder her (da det er noe rart med index bildene, må dere klikke inn på selve bildet og trykke videre med pilene).

Bildene er fra da jeg gikk tur med Heidi, Fanny, Lana og lille Mathias opp mot Ullevålseter. Det var kjempefint vær og sola skinte.

  Lille Mathias sov godt under hele turen

     Iskrystaller på vannet

Jeg har også vært ute på årets første skitur med Nicko og Aro som trekker meg, og det syns de er veldig gøy. Utsikten fra skifører:

 

************************

Søndag 21. januar

Bare siden i går kveld så er det kommet masse snø her i Oslo.

Så i dag var jeg ute å lekte litt i snøen med de, mest Aro da han ikke får nok av snø, Nicko er litt mer "dannet" og går helst der det er måkt, men hvis han ikke har noe valg, hopper han uti dypsnøen og.

Ellers en rolig dag.

**************************

Lørdag 20. januar

I dag møtte jeg Mette og Kookoo på Brekke for å gå tur.

Alle 3 hundene koste seg, Aro er vel også den eneste som klarer å bli møkkete når vi går i snø.  Men ikke så rart når han finner vann hullet sitt og hopper uti.

Fikk tatt en del bilder som ligger under bilder (da det er noe rart med index bildene, må dere gå inn på selve bilde og trykke dere via pilene) som vanlig blir det naturlighvis også flest bilder av Aro da han gjør mer ut av seg på tur i motsetning til Nicko som bare tusler for seg selv. 

På slutten av turen begynte det å snø litt, og da jeg kom hjem snødde det enda mer og det hadde begynt å blåse opp. Det er jo litt koselig med snø, men den kunne jo godt ha kommet i desember da.

   

 

 

************************

Lørdag 13. januar

I dag tok jeg turen opp på Brekke for å gå litt inne i skogen der.

Hadde såvidt kommet inn på stien da jeg møtte Janna med Raggen, Kanche og Bir.

Jeg tok følge med henne til Lokkeberget, og ruslet videre inn i skogen etter det. Møtte ikke på et eneste menneske, egentlig er det ganske deilig.

Deilig var det også å se at hundene var slitne etter en god tur i skogen.

Hadde med kamera, men fikk ikke tatt så mange bilder.