Søndag 4. mai

Møtte på Brekke for dag 2 av agility kurset.

Hadde samme gruppe som i går og jeg må si de var veldig flinke også i dag.

Når de andre hadde teori, fikk vi trent med våres hunder. Aro var kjempeflink og følger veldig bra med. Fremadsending er hvertfall ikke noe problem på den hunden der... Nå som han kanskje har tenkt å holde seg ved meg (også på konkurranser) så får vi fortsette å jobbe med at han ikke skal rive så mye med kroppen sin som han ikke er redd for.. Lille bulldoseren min.. 

Nicko fikk trent litt, men siden en av tispene på kurset hadde løpetid ble han satt helt ut av alle godluktene i gresset.. Når han tilslutt ikke hørte på meg, så var det rett i buret.. Når vi trener, skal han høre.

På slutten av dagen skulle deltagerene få prøve seg på nesten en hel bane. Veldig gøy å se alle hundene og hvor mye de har lært i helgen.

Vi som hjalp til i helgen skulle få gå en hel bane til slutt, det gikk for det meste rett fram så her var det bare å løpe på med Nicko.. Nå var han fokusert og veldig fornøyd med løpet hans der.

Aro rev litt, men han var kjempeflink igjen, felt ingen problem og han hadde bra fart.. Syns han virkelig har vært på hugget i dag, så håper dette fortsetter. 

***

Lørdag 3. mai

Denne helgen er jeg med som hjelpeinstruktør på agility kurset oodk har på Brekke.

Totalt er det 13 stk på kurset så de er delt opp i 3 - 3 - 4 grupper.  Jeg har en gruppe med 3 stk og de veldig flinke og jobber bra.

I dag har det vært endel teori og de har selvfølgelig fått prøvd seg på hinderne.

Både Nicko og Aro var med og de fikk trent seg når de andre hadde teori. Nå som vi har kommet på Brekke og fått satt sammen allèslalomen, skal jeg bli flinkere til å kjøre høyreslalom på begge to..

Vi har vært veldig heldige med været, masse sol og det beste av alt.. ikke noe regn...

***

Torsdag 1. mai

Startet agility i Moss og som vanlig så regnet det. Har opplevd sol på det stevnet, så håper å få oppleve det igjen.

Først ut var ag2 med Nicko, dette løpet var Nicko helt vill, jeg ga opp litt og førte han ikke ordentlig og da blir løpet deretter...

Hopp løpet hans førte jeg han over et hinder motsatt vei, og dette på en kombinasjon vi har trent myye på.. Ja ja, en disk der..

Aro startet i ag1, målet er jo å fullføre en bane uten disk og det klarte vi i dag . Vi gikk ikke akkurat feilfritt da lille bulldoseren min løper rett på pinnene og river så det holder. Men allikvel vi kom gjennom banen uten å diske..

Hopp løpet fikk vi ikke starte, jeg hadde nemlig tatt feil av startnr. og trodde jeg var nesten sist i klassen, men vi skulle ha starta som nr. 3.. Spurte om jeg kunne få starte til slutt, men det gikk ikke..  Det var bare 2 hunder igjen i liten, så mellom klassen og etter det var den ringen ferdig for dagen. Skjønner at man må være der til start, men der og da var det veldig kjipt å ikke få starte.. Vi hadde jo ikke akkurat vunnet.. 

Laget vårt disket, tror det bare var Nina og Nantika som kom gjennom..

FOTO: WOLLBRAATEN/MOSS

 

***

Fredag 25. april

Ikke akkurat vært den beste til å oppdatere den siste tiden.. men ting skjer fordet.

Har vært på et par agility stevner med diverse resultater, men veldig fornøyd med flere av løpene..

Nå har vi endelig begynt å trene på Brekke igjen og det er såå deilig. Onsdags gruppa er startet igjen, så her får vi løpt oss.

Vi er også blitt enige om å ta inn en ekstern instruktør 6 ganger og det gleder jeg med veeeldig til...

Blir bare en kort oppdatering nå, men skal se om jeg får satt inn de siste ag resultatene om ikke lenge.

Neste stevne nå er 1. mai i Moss.

***

Søndag 9. mars

I dag var det da klart for stovner sitt uoffiselle agility stevne på hellerudsletta, deilig når stevne er såpass nærme og ikke starter før kl. 10, da slipper man å stå opp grytidlig.

Første løp ut var ag1 med Aro, vi tok dette som trening og målet var at han ikke skulle skvette i banen og ikke ta løpefart på div. felthinder når vi skal noe annet.

Tør ikke å slippe meg helt løs med han da jeg føler at jeg må være i nærheten av han for å ha kontroll, men i dag gikk det egentlig ganske bra, han hoppet uten å rive, tok felt uten feil, men han feilberegnet litt når han skulle hoppe hjulet så han hang fast litt før han kom seg videre. Stakkars gutt 

Slalomen ble det masse surr i og jeg trodde jeg hadde disket men da resultat lista kom opp så jeg at Aro klarte å komme seg på en 3. plass med 15. feil pluss tidsfeil.  Og der var vi en Royal Canin bag rikere.  Men er jo fornøyd med løpet hans og vi kom gjennom uten at han stakk eller skvettet.

Neste løp ut var ag2 med Nicko, her var det full fart og han fulgte meg ganske bra. Jeg får ikke alltid med meg om Nicko tar felt eller ikke, men denne gangen tok han feltet på vippa og mønet. Feilen kom på stigen.

Det var bare to som kom gjennom banen og vi vant med 5. feil   Flinke gutten min som vant 1 kg med royal canin for.

Fikk spørsmål om å gå åpen hopp stor med May-Britt sin Doffen og sa ja til det. Har gått en liten runde med han på trening før så tenkte jeg kunne jo prøve. De startet å konkurrere på Follo i januar så han er jo relativt fersk. 

Han var super oppmerksom når jeg gikk ut med han for å trene litt og lufte. Han er rask og veldig førermyk så dette skulle bli spennende.

Vi var en av de siste som gikk og tror det var nesten 60 store hunder i dag. Det er uvant å gå med stor hund og ikke minst en man ikke har trent med.

Syns han fulgte meg ganske bra og vi kom oss gjennom banen med 15 feil pluss litt tidsfeil. Vi endte på en 23. plass, dette var ikke ille til å aldri ha gått med han før. 

Siden de kjørte åpen hopp i motsatt rekkefølge skulle de små gå helt til sist, og Nicko var først ut av mine.

Han var som alltid gira før start, så her var det bare å løpe på.

Løpet gikk kjempebra og vi gikk feilfritt, så jeg var ganske spent på hva tiden vår ble i forhold til andre enda mer drevne utøvere, men jeg skulle gå med Aro og så det ble et kjapt bytte av hund og oppvarming av han.

Her ble det bare tull og vi var ikke helt på nett. Han tok de hinderne han selv ville ta og slalomen var ikke en av de, hoppet over den og tok noen tuneller og hoppehinder før jeg tok oppløpet, da fikk han fart på seg men det hjelper lite når vi disket for lenge siden. Men han skvettet ikke og det er jeg sjeleglad for, så nå håper jeg det fortsetter slik.

Det var ikke mange hunder igjen etter Aro så resultatene ble lest opp ganske kjapt etterpå, jeg ble kjempeoverrasket da han leste opp meg og Nicko på en 2.plass!!!! JIPPY...  Det var kjempegøy at vi kom så høyt opp, vi ble enda en royal canin bag rikere og vi fikk en stor lilla drikkeskål.

Så jeg er kjempe fornøyd med dagen i dag... 

***

Fredag 7. mars

Tirsdag var jeg på trening med Aro, han har ikke fått trent ag siden jul om jeg husker riktig så det var vel på tide.

På tross av dette var han kjempeflink og fulgte ganske så bra med, han gikk også rett inn i slalomen og det er supert.

Aro feilberegnet litt da han skulle hoppe på bordet og landet litt gærent med magen på kanten. Men det gikk bra og han hoppet litt høyere og med mindre avstand etterpå.

Til søndag er det uoffisielt agility stevne på hellerudsletta og da skal jeg gå med begge to. Det blir spennende å se Aro på banen igjen og nå vil jeg komme gjennom en bane med han uten div. tull som å ta felthindere på egenhånd. 

 

***

Mandag 3. mars

På lørdag var jeg og Nicko på Tønsberg Hundeklubb sitt vintercup stevne på Melsom.

Stevne skulle holdes i en ridehall og siden jeg ikke har gått stevne i en ridehall før var jeg spent på undelaget. Ble positivt overrasket da det var ganske flatt og ikke så tungt å løpe på. Så for meg masse flis man også kom til å dra med seg hjem.

Hadde meldt på Nicko i de vanlige klassene og i de åpne klassene. Dommer for dagen var Peter Holmberg, har gått for han en gang før og da satte han ganske så greie baner.

Baner fra lørdag 

Vi startet med hopp 3 med en veldig ivrig Nicko, vi kom ikke langt før vi disket. Jeg ble hengende litt etter og begynte svingen min litt tidlig så jeg førte han over etter hinder vi ikke skulle på. Jeg fortsatte banen og er veldig fornøyd med han og hvordan han fulgte meg.

Det var kun små og mellom hunder som skulle gå denne lørdagen, så det gikk ganske radig med klassene.

Neste løp var ag 2, her var jeg spent på starten da Nicko ikke sitter og han var ikke mindre ivrig nå. Overraskende nok gikk det greit men det var vel det. Syns løpet ble ganske så kaotisk i mine øyne og vi disket her og. Men fullførte banen her og.

Vi har trent endel på vippa og at jeg skal stå foran slik at han ikke hopper av for tidlig, vel.... det kunne jeg bare glemme nå, se bare bildebevisene: (Som Frida var så snill å ta)

      Ja bildene taler for seg selv, jeg hadde ikke sjans for å ta han igjen og når han attpåtil begynner å ta sats før feltet begynner, da er det lite jeg får gjort. Godt vi ikke får poeng for stilen til føreren.. 

Neste løp var åpen ag, her ble det litt tull i starten da Nicko så på mønet og vi skulle på et hoppehinder ved siden av, så mulig jeg ble satt litt ut av det, men fikk han forbi og fortsatte, vi kom et stykke på vei men vi disket også i dette løpet. Ble ganske kaotisk dette og.

 Siste banen var åpen hopp, en kjempefin bane som passet ypperlig på slutten av en lang dag.

Syns det gikk kjempebra og det fløyt veldig bra, men så klarte jeg å plassere meg litt dårlig og vi fikk en vegring, når oppløpet kom var det bare å løpe på og vi kom gjennom dagens første bane og endte på en 6. plass med 5. feil. Syns løpet var veldig bra på mange steder og er super fornøyd med slalom inngangen hans. Vi fikk til og med premie, en liten knute som Nicko kan kose seg med når Aro ikke er i nærheten.

Aro var hjemme hos mamma og pappa og hadde fått seg en skogstur på dagen, så han var ganske sliten når jeg kom hjem på kvelden. Var oppe halv 6 og la meg halv 10. Hva gjør man ikke for hundene og konkurranser. 

Søndag var det barnas holmenkoll dag hvor vi var og så på kusina mi Mathilde som skulle gå i harepus løypa. Det var kjempevær og sola skinte store deler av dagen, hadde med meg Aro opp og han storkoste seg, masse barn og ikke minst all den maten som alle barna hadde mistet på bakken. Han er en ordentlig støvsuger.

Aro i farta:

 

***

Søndag 24. februar

Lenge siden jeg har skrevet her nå, men er ikke så mye som skjer.

Har vært på agility treninger med Nicko, der jeg har trent endel på vippepasseringen hans som absolutt ikke er bra... Han er en flyvende jrt  

Så nå skal jeg stå foran vippa slik at han ikke har mulighet for å hoppe/fly av. Da er det bare å ta beina fatt. 

Ellers har det blitt de vanlige turene, også et par sykkelturer.

Aro er det ikke blitt så mye agility på i det siste, men han er ikke glemt. Vi har trent endel på klikker og litt passeringer. Han er SÅ flink og oppmerksom, så denne tar vi med videre til agilitybanen, kanskje jeg får like mye oppmerksomhet der.

Men vi har nå fått plass på et blodsporkurs arrangert av Dachshundklubben, avd. Oslo og Akershus.

Endelig fant jeg et som passet innimellom alle agility stevnene og nå gleder vi oss til mai.

Håpet og planen er å få Aro som viltsporchampion. 

***

Mandag 4. februar

Denne helgen var det oppdretter seminar for Jack og Parson Russell Terrier på Emma Gjestehus i Bærum.

Dette var et koselig sted hvor vi kunne ha med hund og på kvelden hadde vi stedet for oss selv.

Foredragsholdere/arrangører var Lena Kjempengren, Kari Anne Horge og Kirsti Skaar. Det ble tatt for seg blant annet: Genetikk, anatomi, avl osv.  

Utrolig spennende helg hvor vi som var der lærte masse av noen ildsjeler for rasene våres.

Etter middag lørdagskveld ble det lystig lag og tid for konkurranse.

Vi ble delt opp i 3 grupper på 4 stk. Vi skulle ut i fra det vi hadde sett tidligere på dagen komme fram til hva slags hunderase man var og etterpå skulle vi bedømmes av dommer for kvelden: Kari Anne Horge

Da bedømmingen startet ble det virkelig latter i leiren, her måtte man stille opp "hunden" sin og ikke minst vise fram bevegelser.

Dommeren så ikke helt rasen på alle (inkludert meg som ble en sort kongepuddel)  Men dømte godt fordet.

BIS ble Kirsti Skaar som ble en Tibetansk Terrier og BIM ble Kenneth Rødsrud som var en mellom Schnauzer.

Det ble snakk om et oppfølgingskurs og tror samtlige som var der kommer til å ble med på det.

Noen bilder fra helgen som kanskje også dukker opp i terrierbladet med et mer fullstendig referat.

 

 

 

  

 

 

 BIS og BIM

 

 

 

***

Lørdag 19. januar

Da var det klart for årets første agility stevne for vår del, og det skulle være i Flatebyhallen.

Nicko var så absolutt klar for å konkurrere igjen og var supergira før start.

Første løp ut var individuelt og det var 3 hinder som stod nesten rett etter hverandre før mønet, så her var det bare å løpe på..

Han fulgte meg veldig bra, og slalomen hans er blitt utrolig bra, med tanke på innganger og farta. Nicko hadde en liten flyvetur på vippa og en liten vegring før et hinder pga. jeg stoppet et lite sekund, det ble 10 feil og vi endte på 5. plass av 15 stk. Og han tok felt på bommen  

Jeg syns Nicko har vært rask før, men den farta han hadde i dag sier jeg ikke nei takk til....  Det var flere som ble overrasket der.

Hoppløpet vårt ble litt rotete i starten, men fikk skjerpet meg før vi kom til slalomen. (hinder nr. 5 eller 6) Nicko tok inngangen supert.

Det var noen vanskelighetsgrader i banen, men syns vi fikk til disse ganske greit. Da det var igjen 4 hinder hadde jeg glemt banen igjen og Nicko fikk et sekunds tenkepause, i den store ringen så han at det var en svart hund som startet og løp ut av "vår" ring og bort til den andre. Han fant fort ut at den hunden som startet (er ikke sikker på om de merket at Nicko kom løpende mot ringen, men de fortsatte så det så ikke ut som vi ødela noe) ikke var den flotte godluktende labradoren tispa han hadde flørtet med før på dagen. Fikk tak i han rett utenfor ringen, tror ikke han har gjort dette før, men så har vi da trent endel med løpetisper. Var vel noe spesielt med denne frøkna da 

 Aro hadde vært hos mamma og pappa fra fredagskvelden og kost seg. Han fikk en god tur på dagen, så han var sliten når vi kom hjem.  

***

Tirsdag 15. januar

Jeg og Nicko var på årets første agility trening i dag, han var som vanlig veldig gira og bjeffinga starter så fort båndet er av.

Satte han foran første hinder, mens jeg satt ned pinnene til riktig høyde, fin måte å trene bli på. Da jeg var i andre enden av banen ser jeg at Nicko kommer løpende i full fart over noen hinder. Da syns han at han hadde ventet nok.  

Syns han fulgte meg bra, men felt er noe som vi alltid kommer til å slite med uansett hvor mye vi trener på det. (spesielt i konkurranse sammenheng)

Trente endel slalom og han hadde fine innganger og istendefor å vente på han (pustepause for meg ) så har jeg begynt å løpe fra han og presse han litt. Dette fungerer veldig bra.

Alt i alt en bra treningsøkt syns jeg.

Nicko hilste litt på søte lille Zuki, men hun sier klart ifra når nok er nok. 

Til helgen er det Follo stevne, det første i år for vår del.

 

***

Søndag 13. januar

I går kveld fikk jeg en tlf hvor jeg ble spurt om jeg og Aro kunne stille opp på en dommerkonferanse hvor de skulle ta for seg Jack Russell Terrieren, og se litt forskjellige typer. I og med at han er såpass kraftig og en tungbygd hund i forhold til mange andre, så fikk man et litt større spekter.

Møtte Kirsti, Inger- Lise og Ida med noen av deres og Nyhusgården sine hunder på Emma Gjestehus.

Vi fikk ikke gå med hundene selv da dommerne skulle komme med kommentarer om hundene som sikkert ikke alle eiere setter like stor pris på.  Men må innrømme at jeg var ganske nysgjerrig og hadde likt å vært flue på veggen der.

Etter en stund fikk jeg Aro tilbake av en hyggelig dame som sa han hadde vært veldig flink, men igjen så elsker han all oppmerksomhet han kan få. 

Kirsti som er raserepresentant var den som fikk overvære det hele og fikk tilbakemelding om glade og flotte hunder.

***

Lørdag 12. januar

Har skrevet litt om det før, men nå er reklamefilmen der Aro er med ferdig. 

Se resultatet her: Base jumping dog 

Han var utrolig flink under innspillingen, utrolig tålmodig og alltid glad. Halen gikk i ett som den alltid gjør 

***

Søndag 6. januar

I dag var det Aro sin tur til å være "alenehund". Gikk oppover mot Ullevålseter med Heidi og Mathias men snudde før vi kom helt til toppen.

Mathias satt i akebrettet sitt og Aro var trekkhund, Mathias syns det var kjempegøy og koste seg. Litt annen trekkhund enn hva man er vandt til å se.

Aro fikk gå litt løs og men pga. alle som var ute å gikk på ski i dag var det like greit å ta han i bånd igjen. Han fikk hoppe og kose seg i snøen fordet.

Hadde med klikkeren, så fikk trent litt på plass og gå pent. Må si han er utrolig flink og oppmerksom.

Han er hvertfall sliten etter dagens oppgaver på turen. Nå ligger han å snorker og drømmer som bare det i sofaen. 

 

2 glade gutter                                               Snømonsteret mitt

 

***

Lørdag 5. januar

Tok med Nicko og møtte Amigo m/familie for å gå tur til Lille Åklungen ovenfor Sognsvann.

Det hadde snødd bra om natta og under all snøen var det is, det fikk jeg og Lise- Lotte erfare da vi gikk langt inne i skogen.  Kent Harald holdt seg stødig på beina, så lurer på hva han smurte skoa med... hehe  Tror jeg mistet tellingen på hvor mange ganger jeg datt og blir nok litt stiv i kroppen i morgen.

Nicko blir litt giret når jeg detter eller setter meg ned for å ake, da bjeffer han og skal bite meg, gudskjelov stopper han når jeg sier det er nok. (Dette lærte han av Fanny da han var mindre).

Vi gikk vel i 3-4 timer i ulendt terreng mange steder, så det var godt å komme hjem til sofaen med sliten hund.

Aro var hos foreldrene mine, skulle tro han hadde vært på like lang tur som Nicko for han var slakt på kvelden han og. 

Er sjelden jeg går tur med bare en hund i skogen, men de har nok godt av å være litt "alenehund" på tur og. 

***

Tirsdag 1. januar

Da er vi kommet inn i 2008, blir spennende å se hva dette året bringer for oss.

Hundene tok nyttårsaften med knusende ro, Aro måtte komme med et par bjeff men det er ikke uvanlig, glad i å snakke den gutten.

På årets første dag tok vi en tur i skogen, Heidi og Mathias ble med oss. Syns godt det kunne vært litt sol, men temperaturen var god og hundene storkoste seg. 

Hadde med kameraet, men som vanlig blir det litt flere bilder av Aro da han vimser rundt overalt, mens Nicko bare går for selv. Så på han blir det som regel oppstilte bilder. (se forsiden)

 

Og et lite bilde av Aro som hjelper til med å pakke opp gaver på julaften